Sezanova slika oštećena u krađi

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezanova slika oštećena u krađi

Cirih -- Sezanova slika "Dečak u crvenom prsluku", koja je ukradena iz švajcarskog muzeja pre četiri godine i nedavno pronađena u Srbiji i vraćena vlasniku je oštećena.

To je izjavio direktor Fondacije Emila Birlea, koja je vlasnik čuvene slike, Lukas Glor, i dodao da se slika ipak može restaurirati.

Glor je rekao novinarima u Cirihu da je slika francuskog impresioniste na nekoliko mesta pocepana pošto je ukradena iz galerije u Cirihu.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće potrebno izvesno vreme kako bi se slika sredila, ali da je uveren da će delo biti vraćeno u pređašnje stanje, prenosi AP.

Četiri čoveka uhapšena su u Srbiji početkom meseca, a slika koja je ukradena 2008. godine je pronađena i vraćena fondaciji. Ukradene su i slike Kloda Monea, Vinsenta van Goga i Edgara Dega, ali su kasnije sve pronađene i vraćene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.