Severozapadna transverzala

Izvor: RTS, 02.Apr.2011, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severozapadna transverzala

Najvažniji posao ove građevinske sezone u Šapcu je izgradnja severozapadne transverzale, za koju je iz NIP-a i budžeta Grada izdvojeno 125 miliona dinara. Istovremeno se rešava i dugogodišnji problem bezbednosti pružnih prelaza.

Započeti prošlog novembra, radovi na severozapadnoj transverzali koja spaja obilazni put sa šabačkom industrijskom zonom privode se kraju.

U okviru putne trase duge četiri kilometra, u tom delu grada planirana je izgradnja kružnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokova sa pristupnim saobraćajnicama.

Taj put je od velike važnosti jer u industrijsku zonu dovodi investitore. "Dobro je da se grad širi. Put je sve, opstanak, budućnost", kaže Borivoj Tomić iz Šapca pored čije kuće prolazi trasa.

Nova saobraćajnica je, kako navode izvođači radova, koštala duplo više od gradskih jer je, da bi izdržala teret, postavljeno više slojeva asfalta.

Obezbeđivanje pružnih prelaza i izmeštanje teretnog saobraćaja sa gradskih ulica

Iako su radovi na pružnim prelazima počeli u sklopu izgradnje severozapadna transverzale, koja će teretni saobraćaj skloniti sa centralnih gradskih ulica, Grad u prvi plan stavlja rešenje za dugogodišnje probleme na pružnim prelazima.

Postojeći prelazi biće obezbeđeni rampama, a planira se gradnja još jednog. Radovi ne ometaju železnički saobraćaj, ali je drumski saobraćaj u tom delu grada u prekidu.

Radovi na prelazima koštaće Železnicu Srbije i grad Šabac oko 65 miliona dinara, a Vlada Češke obezbedila je sredstva za elektroniku za rampe.

"Radovi će biti završeni za 60 dana. Ova investicija je veoma značajna za grad jer će tako biti stavljeno u funkciju oko 200 hektara industrijske zone koja će postati atraktivnija i za domaće i za strane investitore", ističe  Valentina Lovrin Jevtić, direktorka Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem. "Osim toga, saobraćaj će biti bezbedniji, jer će tri pružna prelaza biti obezbeđena."

Osim koristi za privredu, nova saobraćajnica kao poluprsten oko grada omogućiće izmeštanje teretnog saobraćaja iz najprometnijih ulica čime će, kažu u lokalnoj samupravi, građani konačno biti zaštićeni od buke i drugih problema koje stvaraju kamioni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.