Severnokorejski institut saopštio: U Pjongjangu otkriveno skrovište jednoroga

Izvor: Blic, 01.Dec.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severnokorejski institut saopštio: U Pjongjangu otkriveno skrovište jednoroga

Još jedna neverovatna tvrdnja stigla je iz Severne Koreje, gde su istoričari objavili da su otkrili skrovište ni manje ni više nego jednoroga, kojeg je jahao kralj Tongmjong, osnivač kraljevine Kogurio.

Arheolozi su otkrili skrovište mitske životinje kod hrama Jongmjong, u prestonici Pjongjang, navodi se u izveštaju Istorijskog instituta severnokorejske Akademije društvenih nauka, preneo je “Dejli mejl”.

Prema izveštaju, to znači da je Pjongjang bio žarište >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drevne, ujedinjene Koreje.

“Otkriće skrovišta jednoroga, povezano sa legendom o kralju Tongmjongu, dokazuje da je Pjongjang bio prestonica drevne Koreje, kao i kraljevine Kogurio (277. pre nove ere-668)”, navodi se u izveštaju Instituta u kojem se, ocenjuje “Dejli mejl”, ističe severnokorejska superiornost nad susednom Južnom Korejom.

U izveštaju, koji je objavila državna novinska agencija KCNA, navodi se da je skrovište mitske životinje očigledno pripadalo kralju Tongmjongu, osnivaču drevnog korejskog kraljevstva Kogurio.

“Skrovište je locirano na 200 metara od hrama Jongmjong, na brdu Moran u Pjongjangu. Pravougaoni kamen, na kojeg su urezane reči ‘Skrovište jednoroga’, postavljen je ispred tog mesta. Veruje se da urezane reči datiraju iz perioda kraljevstva Korio (918-1392). Hram je kralju Tongmjongu služio kao mesto odmora, kod kojeg se nalazi skrovište njegovog jednoroga”, ističe se u izveštaju.

Jo Hui Sung, direktor Instituta, izjavio je za KCNA da je otkriće u skladu sa istorijom zemlje.

-Korejske istorijske knjige bave se jednorogom, za koji se smatra da ga je jahao kralj Tongmjong, kao i njegovim skrovištem – rekao je on.

U poglavlju Sogjong (Pjongjang), u staroj knjizi “Istorija Korie”, kaže se da je paviljon Ulmin na vrhu planine Kumsu, a hram Jongmjong ispod nje, dok u knjizi "Revidirani priručnik korejske geografije", piše da je skrovište jednoroga smešteno zapadno od paviljona Pubjok na planini Kumsu.

Smatra se da je legenda o jednorozima potekla iz evropskog folklora, gde je on prikazan kao beli konj sa jednim rogom na čelu. Ova životinja se smatrala simbolom čistoće. Do 19. veka čak su i akademici i teolozi smatrali da jednorozi postoje, a nakon tog vremena malo je podataka koji bi ukazali da negde van Evrope postoji skrovište ove mitske životinje.

Mediji ističu da je moguće da je objavljivanje bizarnog izveštaja o jednorogu osveta zbog lažne priče koja je zavarala kineske novine. List Komunističke partije Kine “pao” je na navode jednog satiričnog američkog sajta da je severnokorejski lider Kim Džong Un, naslednik Kima Džong Ila, imenovan za najseksipilnijeg muškarca.



Neobične vesti iz zemlje

Izveštaj severnokorejskog instituta, međutim, samo je poslednju u nizu bizarnih tvrdnji koje su stigle iz ove izolovane zemlje. Nakon smrti lidera zemlje Kima Džong Ila prošle godine, mediji su pisali o tugovanju majke prirode, pa je tako navedeno da je golubica očistila sneg sa njegove statue, a da je jedna sova danima hučala. Govorilo se i o ždralu koji je obletao statuu preminulog vođe i pucanju leda kod sela u kojem se rodio Kim Džong Il.

Biograf Kima Džong Ila napisao je u knjizi da je preminuli lider mogao da kontroliše vreme svojim raspoloženjem. Takođe je tvrdio da je njegovo rođenje predskazano sa dve duge istovremeno i pojavom nove zvezde na nebu.

Kim Džon Il je navodno napisao 1.500 knjiga za tri godine i komponovao šest opera.

Takođe, Severna Koreja je prošle godine opravdala loš rezultat ženske fudbalske ekipe na Svetskom prvenstvu time što ih je navodno udario grom. Testiranjem je kasnije utvrđeno da je pet fudbalerki uzimalo steroide.

Povezane vesti: Kineski list naseo na vest o "seksipilnom" Kimu Džong-Unu Pjongjang preti Americi raketama Pogledajte: "Gangnam stajl" u fazonu Kim Džong Una Odbegli kuvar Kima Džong Ila vratio se u Severnu Koreju Severnokorejski lider zapretio sveopštim ratom protiv Juga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno leglo jednoroga u Pjongjangu?!

Izvor: Svet, 01.Dec.2012

Kralj drevne ujedinjene Koreje Tongmjong jahao je jednoroge, a njihovo leglo navodno je nedavno otkriveno pored hrama u Pjongjangu, prestonici Severne Koreje. Istoričari Severne Koreje saopštili da su arheolozi pronašli leglo jednoroga, čuvene mitološke životinje, pored hrama u Pjongjangu, glavnom...

Nastavak na Svet...

SEVERNA KOREJA: Naučnici otkrili skrovište jednoroga starog 2.300 godina?

Izvor: Telegraf.rs, 01.Dec.2012

Skrovište mitske životinje, koju je jahao kralj Tongmjong, osnivač kraljevine Kogurio, pronađeno je kod hrama Jongmjong, u prestonici Pjongjang

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.