Severna Makedonija: Protest više hiljada pristalica opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 17:36

Severna Makedonija: Protest više hiljada pristalica opozicije

U Skoplju je danas održan protest više hiljada pristalica opozicije, koji zahtevaju ponavljanje suđenja i oslobađanje 16 bivših zvaničnika konzervativne vlade, optuženih za upad rulje u parlament Severne Makedonije 2017. godine.

Protest je organizovalo nekoliko udruženja građana, porodice osuđenih i pristalice konzervativne opozicione stranke VMRO-DPMNE, prenosi AP.

Demonstranti nisu nosili zaštitne maske, pevali su patriotske pesme i zahtevale od Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suda da poništi proces i presudu, za koju tvrde da je doneta pod političkim pritiskom.

Vladajuće socijaldemokrate kritikovale su protest i optužile opozicione stranke da se "zalažu za odbranu kriminala i kriminalaca".

Krivični sud osudio je 2019. godine 16 zvaničnika tadašnje vlade na zatvorske kazne u trajanju od sedam do 18 godina, među njima i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Severne Makedonije Mitka Cavkova, kome je izrečena najduža zatvorska kazna jer je, kako je navedeno, "ugrozio ustavni poredak i bezbednost".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.