Severna Koreja sve spremnija za nuklearni napad: Testiran još jedan podvodni dron

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 08:28

Severna Koreja sve spremnija za nuklearni napad: Testiran još jedan podvodni dron

Severna Koreja izvršila je još jedan test podvodnog drona sposobnog za nuklearni napad, izvestili su danas severnokorejski državni mediji.

Severna Koreja testirala je pod vodom dron sa nuklearnom sposobnošću pod nazivom "haeil-2" od 4. do 7. aprila, objavili su mediji, više od nedelju dana nakon što je testiran novi podvodni dron pod nazivom "haeil-1", što znači cunami.

Državna novinska agencija KCNA izvestila je da je podvodni dron tokom testa krstario 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilometara za 71 sat i šest minuta i da je uspešno pogodio simulirani cilj.

Test je savršeno dokazao pouzdanost sistema podmorskog strateškog oružja i njegovu sposobnost napada, prenela je KCNA.

Agencija je javila da će podvodni dron pomoći u obuzdavanju vojne akcije protiv Severne Koreje.

Severna Koreja već mesecima redovno testira različito oružje i pojačala je svoju aktivnost poslednjih sedmica kao odgovor na zajedničke američko-južnokorejske vojne vežbe.

Pjongjang je poslednjih sedmica predstavio nove, manje nuklearne bojeve glave i ispalio interkontinentalnu balističku raketu sposobnu da pogodi teritoriju SAD, podseća britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.