Severna Koreja napala SAD zbog otpužbi o sajberpretnjama

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 14:19

Severna Koreja napala SAD zbog otpužbi o sajberpretnjama

Severna Koreja je danas kritikovala Sjedinjene Američke Države zbog saopštenja iz prošlog meseca u kojem su optužile Severnu Koreju za sajberpretnje.

"Naša država nema nikakve veze sa onim što SAD tvrde da je sajber pretnja", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje u saopštenju na svom vebsajtu na engleskom jeziku, preneo je Jonhap.

SAD treba jasno da budu svesne da bezvredne i istrošene zavere koje sami izmišljaju više ne prolaze kod međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednice, navodi se u saopštenju.

Četiri agencije američke vlade su 15. aprila izdale zajedničko saopštenje o sajber pretnjama koje dolaze iz Severne Koreje ističući da one predstavljaju opasnost po integritet i stabilnost međunarodnog finansijskog sistema.

U saopštenju je navedeno i da se Severna Koreja oslanja na sajberkriminal kako bi prikupila sredstva za razvoj oružja za masovno uništenje i za izvođenje balističkih raketnih programa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.