Severna Koreja: Uspešno lansiranje rakete

Izvor: Beta, 03.Okt.2019, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Uspešno lansiranje rakete

Severna Koreja je saopštila da je proba novog balističkog projektila koji se lansira s podmornice bila uspešna.Jučerašnja proba je bila prva proba te vrste rakete u Severnoj Koreji posle tri godine, i odigrala se uoči nastavka nuklearnih pregovora sa SAD.U izveštaju agencije KCNA nije navedeno da li je projektil lansiran s podmornice, dereglije ili druge podvodne lansirne platforme.KCNA je navela da je proba rakete "pukguksong-3" predstavlja "novu fazu obuzdavanja spoljnih pretnji" Severnoj Koreji.Agencija je prenela da je projektil lansiran vertikalno i da proba nije negativno uticala na bezbednost susednih zemalja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Severna Koreja: Uspešno lansiranje rakete

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019

Severna Koreja je saopštila da je proba novog balističkog projektila koji se lansira s podmornice bila uspešna...Jučerašnja proba je bila prva proba te vrste rakete u Severnoj Koreji posle tri godine, i odigrala se uoči nastavka nuklearnih pregovora sa SAD...U izveštaju agencije KCNA nije navedeno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.