Izvor: Beta, 27.Jul.2021, 07:16

Seul i Pjongjang ponovo uspostavljaju kanale komunikacije

Pjongjang i Seul složili su se da obnove kanale komunikacije godinu dana posle njihovog prekida, saopštilo je jutros južnokorejsko predsedništvo.Severna Koreja je jednostrano prekinula zvanične kanale vojne i političke komunikacije u junu 2020. godine kada je osudila slanje propagandnih letaka protiv Pjongjanga na svoju teritoriju. Tada je za te aktivnosti optužila aktiviste južnog suseda.Taj prekid komunikacije došao je u kontekstu "ćorsokaka" u medjukorejskom dijalogu, dve godine posle tri sastanka lidera Severne Koreje Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina tokom 2018. godine.Dve Koreje su danas, iako su na papiru još u ratu, saopštile da obnavljaju komunikaciju."U skladu sa dogovorom dvojice lidera, Sever i Jug su preduzeli meru za ponovno otvaranje svih medjukorejskih linija komunikacije od 27. jula u 10.00 (po lokalnom vremenu)", javila je severnokorejska agencija KCNA.Kim i Mun od aprila su razmenjivali pisma u nameri poboljšanja odnosa, navodi se u saopštenju južnokorejskog predsedništva i dodaje da je prvi korak obnavljanje komunikacije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seul i Pjongjang obnavljaju kanale komunikacije

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2021

Pjongjang i Seul složili su se da obnove kanale komunikacije godinu dana posle njihovog prekida, saopštilo je jutros južnokorejsko predsedništvo.

Nastavak na N1 televizija...

RT: „Veliki korak ka vraćanju poverenja“: Severna i Južna Koreja ponovo otvorile liniju za komunikaciju

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2021

Severna i Južna Koreja su saopštile da su dogovorile ponovno otvaranje prekograničnog komunikacionog kanala zatvorenog pre više od godinu dana, a Pjongjang je taj potez pozdravio kao „veliki korak“ ka ponovnoj izgradnji bilateralnih veza. Odluku je prvo objavila Južna Koreja, da bi potom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.