Šetali Novim Sadom za republiku Vojvodinu

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetali Novim Sadom za "republiku Vojvodinu"

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub organizovali su u Novom Sadu "Šetnju za Vojvodinu", sa koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika.

Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali do zgrade pokrajinske vlade, gde su se okupljenima obratili funkcioneri pomenutih stranaka.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić rekla je da je vreme da se posle 27 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reši pitanje Vojvodine.

"Naš cilj je da Vojvodina bude republika, a do tog cilja ćemo doći ovakvim šetnjama, razgovorima i izborima", rekla je Kostić.

Ona je kazala da je Vojvođanski klub protiv nasilja na ulicama i da želi da mirnim putem ostvari svoje ciljeve.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je današnja šetnja treća koju zajednički orgnizuju VP i VK.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude republika u federalizovanoj Srbiji.

"Kada Vojvodina bude republika neće se postavljati pitanje da li joj treba udeliti pet ili sedam odsto budžeta Republike, već će u njoj ostajati sve ono što su njeni građani zaradili", kazao je Odžić.

Na početku šetnje nekoliko momaka koji su nosili srpske zastavama umešalo se u kolonu, ali su uz intervenciju policije brzo izašli iz kolone, tako da nije došlo do inicidenata.

Sat vremena nakon početka šetnje, u Dunavskoj ulici kod spomenika Jaši Tomiću, okupilo se nekoliko mladih ljudi sa srpskim zastavama i majicama na kojima je pisalo Srbija, koji su Tanjugu rekli da je taj skup organizovala "Inicijativa za zdravu Srbiju".

"Cilj našeg okupljanja je da separatističkim snagama pokažemo da je Srbija jedinstvena i da nikakve šetnje, ni lažna obećanja, ni priče neće uspeti da je podele", rekao je Miodrag Milikić iz "Inicijativa za zdravu Srbiju".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šetale pristalice VP i VK, hoce da Vojvodina bude republika

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015

Vojvođanska partija (VP) i Vojvođanski klub (VK) organizovali su danas u Novom Sadu "Šetnju za Vojvodinu", sa koje je poručeno da bi ta pokrajina trebalo da bude republika...Šetnja je protekla bez incidenata, a okupljeni su od Trga slobode sa stranačkim zastavama i zastavama Vojvodine prošetali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.