Šestoro uhapšeno zbog prodaje droge

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2013, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro uhapšeno zbog prodaje droge

KRALJEVO - Pripadnici kraljevačke kriminalističke policije su uhapsili šestočlanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči da se bavila kupovinom i daljom distribucijom opojne droge heroin na području Kraljeva, saopštila je Policijska uprava u Kraljevu.

Podneli su krivičnu prijavu protiv Milorada V. (54), Aleksandra B. (39), Bojana T. (31), Darka S. (36), Vladimira A. (37) iz Kraljeva i Milene G. (42) iz Zaklopače kod Kraljeva, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nastavljajući borbu protiv trgovine narkoticima, nakon višemesečnog operativnog rada, u dobro sinhronizovanoj akciji, pripadnici kraljevačke kriminalističke policije su uhapsili šestočlanu kriminalnu grupu.

Sumnja se da je Milorad V. organizovao i finansirao kupovinu opojne droge heroin, da je opojnu drogu prilikom kupovine preuzimao osumnjičeni Bojan T. koju je držao u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj je živeo i da je, po prethodnom dogovoru sa Miloradom V., heroin mešao sa paracetamolom, pakovao u paketiće od po 10 i 20 grama, koje je prenosio i predavao Aleksandru B., Darku S. i Vladimiru A., radi dalje prodaje uživaocima opojne droge.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija Bojana T., izvršenim juče po naredbi istražnog sudije Višeg suda u Kraljevu, policijski službenici su u podrumu pronašli paket sa 330 grama praškaste supstance za koju se sumnja da je opojna droga heroin, digitalnu vagicu i špaknu sa tragovima praha, a u njegovom vozilu još dva paketića sa 30 grama iste supstance.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod Darka S. su pronašli paketić sa 0,1 grama iste materije, a kod Aleksandra B. 30.000 dinara i 580 evra, za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom opojne droge.

Sumnja se i da je Milena G., heroin upakovan u paketiće od po 10 i 20 grama, koji je pripadao Miloradu V., držala u stakleniku u Ratini kod Kraljeva, odakle su ga radi dalje prodaje preuzimali Vladimir A. i Bojan T.

Novac zarađen od prodaje opojne droge su međusobno delili.

Policijski službenici uhapsili su i zadržali do 48 sati Milorada V., Aleksandra B., Bojana T., Darka S. i Vladimira A., nakon čega će ih privesti istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu, dok je, nakon saslušanja, osumnjičena Milena G. puštena da se brani sa slobode.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.