Šestočlanoj porodici iz Samaile potrebna pomoć

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestočlanoj porodici iz Samaile potrebna pomoć

Dvadesetdevetogodišnja Milena Veljović iz Samaile kod Kraljeva sama bije bitku "za hleb" i preživljavanje svoje šestočlane porodice. Od socijalne pomoći brine o troje dece, mužu i svekrvi koji su invalidi.
U dve nezavršene sobe, bez kupatila i u strahu da li će uspeti. Za sada se, kaže snalazi kako može da bi što manje osetili hladnoću.

"Drva i imamo i nemamo, hrane imamo za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada, dokle videćemo", kaže Milica Veljović.
Teško breme za njenih 29 godina života.
"Moram, jednostavno moram", ističe Milica, "ja sam ovde da se izborim i moram da guram napred, glave gore, imala ili nemala, samo da deca ostanu sa nama, dva invalida u kući, videli ste i sami. Teško je ali borim se, moram!"
Deca su i Obradu oslonac, ali on više ne može da bude njihov.
"Ja sam radio dok sam mogao, otkako su mi odsekli nogu više ne mogu da radim, oslonilo se sve na nju", naglašava Obrad Vasiljević.
Milica pokušava da mraz i sneg ne sačekaju na vetrometini. Zahvaljujući apelu komšinice Mile Luković, Veljovićima je stigla prva pomoć u građi i materijalu. Ali dalje ne mogu, zato je pozvala našu redakciju.
"Da pomognem ne mogu, ne mogu ni fizički, zdravstveno ne mogu ali mi je jako žao te ljude, imaju troje dece, zaista im treba pomoć", ističe Lukovićeva.
Jedina pomoć koju Veljovići trenutno dobijaju je socijalna pomoć. Sve teže krpi kraj sa krajem, ali ni kraju nikad kraja.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.