Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesta pobjeda bh. dama

Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja sa pobjedama na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U nokaut fazi borbe za plasman u B diviziju bh. djevojke su ostvarile pobjedu nad Portugalom od 3:2 i tako ostale u trci za 49. mjesto. Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović ostvarila je obje pojedinačne pobjede.

"Bila sam pod velikim pritiskom jer sam znala da moram dobiti dvije partije, ali sam se na kraju skoncentrisala i pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << šta znam", kazala je Hadžiahmetovićeva.

Trijumf "zmajica" je potvrdila Snežana Marković, koja je i protiv Gvatemale (3:2) imala težak zadatak da u posljednjem meču rješava sudbinu pobjednika.

"Djevojke su bile sjajne. Portugalke su u četvrtak odmarale, a mi smo imale težak meč u pet duela protiv Gvatemale. Ipak, to se nije osjetilo na igri, a Emina se pokazala kao pravi kapiten", kaže trener bh. tima Amela Hadžiahmetović-Mujezinović.

Bh. djevojke su igraju danas protiv Indonezije, a bez obzira na ishod ovog meča nakon šest uzastopnih pobjeda osigurale su najmanje 52. mjesto na Svjetskom prvenstvu. BiH je u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarili pobjede protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom 3:0 (bez borbe) i Maldivima 3:1, zatim Norveškom sa 3:0, te sa po 3:2 nad Gvatemalom i Portugalom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.