Šest lica stradalo u domu za stare, još se ne zna uzrok

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest lica stradalo u domu za stare, još se ne zna uzrok

Još nije poznat uzrok požara u kome je juče šest osoba izgubilo život, u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Zagorju, u Hrvatskoj.

Radi se o pet žena i jednom muškarcu, a svih šest osoba bilo je nepokretno i nalazilo se samo, bez nadzora, u objektu koji je bio izgradjen od drveta, preneo je portal Index.hr.

Radilo se o preuređenom seniku u kojem se ranije držalo seno.

Vlasnica je odlučila da ga preuredi kako bi postao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo doma za starije i nemoćne.

Požar je vrlo verovatno buknuo unutar prostora pa je pitanje koliko je trebalo vremena da plamen probije zidove, a tada već nije bilo spasa za ljude koji su bili unutra.

Vatrogasci su stigli prekasno i mogli su jedino da spasu obližnji objekt od požara. Na obližnjem objektu su od jačine plamena popucala stakla.

Oglasili su se i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i načelnika Upravnog odeljenja za zdravstvo Martina Gregurović Šanjug, koji su rekli da je dozvola za rad izdata za manji broj korisnika nego što ih se nalazilo u domu u vreme požara.

"Prema informacijama koje sam dobio na licu mesta od prisutnih pripadnika MUP-a, u domu gde se dogodila tragedija bilo je ukupno zatečeno 26 osoba, od toga šest u tom manjem objektu koji je izgoreo i u kojem je tih šest štićenika izgubilo život, a u većem objektu, u istom dvorištu, dvadesetak osoba", kazao je župan Kolar na konferenciji za novinare.

Na to se nadovezala Gregurović pojašnjavajući kako je dozvola izdata za bitno manji broj osoba.

Navela je da su dozvole izdane za boravak 13 osoba, a u domu ih je bilo 26. Uviđaj je nakon požara trajao sedam sati, ali ni posle njega nema puno informacija.

Zašto je tako, za Dnevnik.hr je objasnio načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić koji je kazao da će to moći da se zna tek za nekoliko dana kada se sprovedu potrebna veštačenja u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska: Još se ne zna uzrok požara u kojem je šest lica stradalo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2020

Još nije poznat uzrok požara u kome je juče šest osoba izgubilo život, u pomoćnom objektu Doma za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u Zagorju, u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji...Radi se o pet žena i jednom muškarcu, a svih šest osoba bilo je nepokretno i nalazilo se samo, bez nadzora,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.