Šest jela koja treba da se nađu na trpezi za Badnje veče

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest jela koja treba da se nađu na trpezi za Badnje veče

Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka. Uveče se porodica okuplja za posnom trpezom, a ovo je šest jela za tradicionalnu trpezu.
RibaBilo na roštilju, tiganju, ili u rerni, riba je nezamenljiva na posnoj trpezi. Pijani šaran i fileti pastrmke spadaju u neka od najčešće pripremanih jela.
Krompir salataUz ribu se, pored ostalih salata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod nas najčešće jede krompir salata – bareni krompir isečen na kolutove sa crnim lukom, začinjen solju, biberom i sirćetom.
PrebranacPasulj pripreman kao prebranac domaćice služe u zemljanim posudama. Da biste ga pripremili treba da, pored pasulja, nabavite ulje, crni i beli luk, lorber, alevu papriku, biber i so.
Kiseo kupusKupus možete sami ukiseliti ili ga kupiti u radnji. Ne zaboravite da ga pospete alevom paprikom.
Posna pogačaKao ni za ostala jela, ni priprema posne pogače ne zahteva mnogo sastojaka, a najverovatnije ih već imate u kuhinji: brašno, kvasac, ulje, so i šećer.
Pita sa orasimaNa stolu se poslužuju orasi, suve šljive, kajsije i smokve. Pita sa orasima sa suvim grožđem i limunom mogla bi da obraduje i vaše ukućane. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas je Badnji dan

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u hramovima i porodičnim okupljanjem za posnom trpezom pred najradosniji hrišćanski praznik Božić - praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.