Šest eksperata iz Vuhana stigli u našu zemlju: Došli su sa prve linije fronta u Kini pravo u Srbiju da vam pomognu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest eksperata iz Vuhana stigli u našu zemlju: "Došli su sa prve linije fronta u Kini pravo u Srbiju da vam pomognu" (FOTO)

Avionom koji je večeras doleteo iz Kine u Beograd stiglo je šest najeminentnijih kineskih epidemiologa Avionom koji je večeras doleteo iz Kine u Beograd stiglo je šest najeminentnijih kineskih epidemiologa, koji su na pistu izašli sa masakama, a višeminutnim aplauzom su ih dočekali predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade.Ispred aviona organizovan je svečani doček uz zastave dve zemlje, a predsednik Vučić pozdravio se sa kineskim lekarima pozdravio laktovima.Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << članovima Vlade bili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Aleksandar Vulin, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković,Među okupljenima koji su dočekali kineski avion bila je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.Presednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sa aerodroma "Nikola Tesla" zajedno sa predstavnicom Kine u Srbiji.- Dragi srpski prijatelji, ovih dana sam puno puta rekla da smo mi čelični prijatelji. Dobili smo puno podrške i pomoći sa srpske strane kada smo se borili protiv korone. Sada se vi suočavate sa izazovima.Danas je stigao prvi deo pomoći od kineske vlade. Stigli stručnjaci iz Vuhana. Oni su se pomučili iz prve linije fronta u Kine protiv virusa uputili se ovde. Odmah su krenuli u Srbiju i Evropu na novo ratište. Mi smo u najtežim trenutcima. Virus kovid predstavlja neprijatelja celog čovečenstva. Bićemo zajedno. HVALA SIJU I KINESKOM NARODU Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić zahvalio je večeras kineskom predsedniku Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je večeras stigla u Srbiju. Vučić je na aerodromu Nikola Tesla po dolasku prvog aviona iz Kine istakao da je ovo sve besplatna pomoć i velika podrška Kine. "Čekam Sija u Srbiji i dočekaće ga stotine hiljada ljudi", poručio je Vučić. On je izrazio zadovoljstvo i što Srbija ima avione A 330 i A 320 kojima ovolika pomoć može da se dopremi.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.