Šešelj o Davenportu: Krajnje je vreme da se uvede neki red

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj o Davenportu: Krajnje je vreme da se uvede neki red

Beograd -- Opravdana reakcija na bahat odnos vlasti i Brisela prema srpskim poslanicima ili način da opozicija predvođena Šešeljem ubere još neki politički poen?

Na to bi se mogla svesti diskusija u javnosti pošto su lideri SRS i Dveri onemogućili šefa Delegacije EU da predstavi Izveštaj EK u Skupštini, piše Politika.

Iz građanskog dela opozicije koja se nije priključila protestu, kao i od predstavnika vlasti stižu poruke da je to što je učinio Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedopustivo.

Lider SRS, međutim, za "Politiku" tvrdi da nije čuo negativne reakcije "ni od koga ozbiljnog" i da su se uzbunile samo "prozapadne strukture koje su i uvele praksu ponižavanja Srbije" još u vreme kad je on bio u Hagu.

"Za deset godina ako im je verovati predstavnici EU ovako dolaze na sednice Odbora, predsedavaju tim sednicama i podnose Izveštaje na engleskom. A sad sam na snimku video, jer tad nisam bio u sali, da je Davenport, kad je ulazio, krenuo zaista da sedne na mesto predsedavajućeg kao da mu to pripada po nekom pravu. Krajnje je vreme da se uvede red u ovoj zemlji", kaže Šešelj.

On je dodao da nije neprimerno što je puštao muziku Davenportu jer je to učinio u pauzi zasedanja, a broj telefona mu je, kaže, tražio, da bi mu poslao tekst srpske pesme o Trampu.

Poslanik SNS Igor Bečić tvrdi za "Politiku" da je sve urađeno kako procedura nalaže i da nije bilo propusta.

Sociolog Vladimir Vuletić za "Politiku" kaže da je lider SRS iskoristio situaciju da napravi od svega toga "performans i paradu" kakvi se ne vidaju često otkako se vratio u parlament.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠEŠELJ POVODOM SKANDALA U SKUPŠTINI: Krajnje je vreme da se uvede red u ovoj zemlji

Izvor: Kurir, 12.Nov.2016, 00:11

...Iz građanskog dela opozicije koja se nije priključila protestu, kao i od predstavnika vlasti stižu poruke da je to što je učinio Šešelj nedopustivoLider SRS, međutim, tvrdi da nije čuo negativne rekacije "ni od koga ozbiljnog" i da su se uzbunile samo "prozapadne strukture koje su i uvele...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.