Šešelj neće u Beograd pre utorka

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj neće u Beograd pre utorka

Iako je Tribunal u Hagu odlučio da na privremenu slobodu pusti lidera radikala Vojislava Šešelja, procedura za njegovo oslobađanje trajaće još nekoliko dana.

Foto: Guliver/Getty Images, Michel Porro

Kako za RTS kaže predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom Rasim Ljajić, ne očekuje se da Šešelj u Beograd stigne pre utorka.

Šešelj se jutros javio, rekao je ranije danas potpredsednik SRS Zoran Krasić  i dodao da se još >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne zna kada će krenuti za Srbiju.

"Nema ništa posebno novo u odnosu na jučerašnji dan. Vojislav Šešelj se javio jutros, ali nije imao nikakvu informaciju iz Haškog tribunala", rekao je Krasić za "Blic"

 Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je da će javnost biti obaveštena o tačnom terminu dolaska Vojislava Šešelja iz Haga čim radikali budu znali tačno vreme sletanja aviona kojim će iz Haga doputovati u Beograd, da bi građani mogli da ga dočekaju.

Pretresno veće Haškog tribunala odobrilo je Vojislavu Šešelju privremeno puštanje na slobodu.

Vojislav Šešelj je proveo 11,5 godina u Haškom tribunali, a optužen je za brojne ratne zločine.

 Optužnica protiv Šešelja podignuta je 14. februara 2003., a u pritvor Međunarodnog suda je prebačen 24. februara iste godine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.