Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj na crnoj listi?

Lider radikala Vojsilav Šešelj nalazi se na crnoj listi novinskih kuća u Srbiji, koje pod pritiskom vlasti otkazuju već dogovorene intervjue.

Šešelj je trebao da poseti Leskovac, ali je privatna lokalna televizija otkazala njegovo gostovanje, navodi Jugomedia.info.

Predsednik tamošnjeg okružnog odbora SRS-a Tomislav Ljubenović kaže da je Šešelj trebalo da se sastane sa stranačkim funkcionerima, ali da je najviše računao na TV nastup.

Radikali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veruju da je nastup najavljen pa otkazan po naredbi republičke vlasti.

U lokalnoj televizi odbijaju da komentarišu tvrdnje da se radi o pritisku, a novinar Dragan Marinković tvrdi da su novinari "odbili da vode emisiju u kojoj je trebalo da gostuje Šešelj".

On kaže da ne želi da "vodi emisiju u kojoj gostuje čovek koji je devedesetih godina čitao popis imena 120 novinara za odstrel" .

Međutim, portali navode da je, u isto vreme, otkazano gostovanje Šešelja na još nekoliko lokalnih televizija u Srbiji, među kojima je i jagodinska TV Palma.

"Ovakva blokada medija nije bila ni u Miloševićevom režimu", kaže Ljubenović.

Šešeljevo nedavno gostovanje na privatnoj šabačkoj televiziji, kako tvrde njeni čelnici, propraćeno je "lošim" telefonskim vezama i obaranjem sajta.

Lider radikala je u svojim dosadašnjim nastupima na televizijama u BiH i Hrvatskoj tvrdio da nijedna televizija sa nacionalnom frekvenicjom u Srbiji ne sme da ga pozove u goste, kao ni vodeći srpski listovi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.