Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj može da se brani sam

Hag -- Vojislav Šešelj moći će da se na suđenju pred Haškim tribunalom brani sam, pošto je žalbeno veće preinačilo prvostepenu odluku.

Sudsko veće Alfonsa Orija je krajem avgusta odlučilo da Šešelju za branioca nametne britanskog advokata Dejvida Hupera zbog opstruiranja procesa. Predsednik Srpske radikalne stranke je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini 1991-95, a početak suđenja zakazan je za 2. novembar.

Kako je večeras objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tribunal, žalbeno veće je, međutim, preinačilo tu odluku, usvojivši žalbu koju je u Šešeljevo ime podneo holandski advokat Tjarda van der Spul koga je sud ranije postavio za "branioca u pripravnosti" (stand-by councel).

Žalbeno veće je, istovremeno, upozorilo Šešelja da će sudije imati pravo da mu smesta nametnu branioca, ako bude ometao i opstruisao pravilno i brzo sprovođenje procesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.