Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Nismo pljačkali

Hag -- Svedočenje Vojislava Šešelja na suđenju Slobodanu Miloševiću ušlo je u deveti dan.

Vojislav Šešelj je ponovio tvrdnju da dobrovoljci Srpske radikalne stranke nisu učestvovali u zločinima nad nesrbima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, negirajući i da su "Šešeljevci" učestvovali u pljačkanju civilnog stanovništva. Šešelj je rekao i da Milošević nije imao nikakve veze s paravojnim formacijama Željka Ražnatovića.

Šešelj je negirao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojska Republike Srpske ubila na desetine civila u dve odvojene eksplozije, na sarajevskoj pijaci Markale 1994, i u Ulici Vase Miskina, 1992, ponovivši tezu da su za te zločine odgovorne bosansko-muslimanske vlasti.

Šešeljevo svedočenje biće nastavljeno i tokom ove radne nedelje, a očekuje se i početak unakrsnog ispitivanja, za B92 javlja specijalni izveštač Miloš Milić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.