Servisne informacije za 3. novembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2012, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 3. novembar

NOVI SAD -

U Novom Sadu će danas biti vedro vreme bez padavina. Minimalna dnevna temperatura iznosi 9°C a maksimalna dnevna 17°C. Duva vetar brzinom 4m/s, a vlažnost vazduha iznosi 73%.

Dom zdravlja u ulici Zmaj Ognjena Vuka zbog renoviranja će biti zatvoren do 12. novembra. Tokom trajanja radova, medicinsko osoblje će pregledati pacijente u domovina zdravlja na Novom naselju, Limanu i u Rumenačkoj. Raspored radnog vremena i mesta preseljenih timova lekara su istaknuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Domu zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, a detaljnije informacije mogu se dobiti i na broj telefona 4879-000.

Zbog praznika, polasci na liniji 14 biće pojačani i danas. Takođe, od 1. do 5. novembra privremeno će biti obustavljeni i "đački" polasci.

Mesečne autobuske markice za novembar mogu se kupiti po novim cenama, višim za oko 10 odsto. Zavisno od cene i kategorije, one su poskupele od 200 do 600 dinara. Karte kupljene u autobusu skuplje su od 1. novembra za pet dinara.

Gradsko veće odobrilo je poskupljenje grejanja od skoro 14 odsto i to od 1. novembra. Tako će građani grejanje plaćati 98 dinara po kvadratnom metru. Cena tople vode će i dalje biti 266, 49 dinara po kubiku.

Kreativni program konverzacije na engleskom jeziku "Kutak za mlade" počeće od ponedeljka, 5. novembra u Američkom kutku. Zainteresovani svoje prijave mogu poslati na mejl americkikutak@nscable.net najkasnije do sutra.

SUBOTICA - Danas se u Subotici očekuje vedro vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 15°C. Brzina vetra iznosi 4m/s a vlažnost vazduha 70%.

Festival susreta pozorišnih umetnika "Desire" održaće se od 23. do 30. novembra u Subotici. Tokom sedam dana trajanja festivala, posetioci će moći da vide nastupe pozorišnih umetnika iz Beograda, Segedina, Slovenije, Zagreba, Novog Sada, Budimpešte i Subotice.

Za nekoliko meseci će u javnom prevozu, na autobuskim stajalištima u Subotici biti postavljeni moderni LED ekrani koji će putnicima pružati razna obaveštenja o polascima i dolascima gradskih autobusa. Pored toga, biće nabavljeno i 30 ekrana za autobuse koji će na zvukovno - vizuelni način prikazivati koje je sledeće stajalište.

Iz Opštinske organizacije invalida rada obaveštavaju svoje članove da će se uskoro završiti akcija nabavke ogrevnog materijala, brašna i zimnice. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 558 - 665, radnim danima od 8 do 11 sati.

SOMBOR - U Somboru će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme. Maksimalna dnevna temperature iznosiće 14°C, a brzina vetra 2m/s.

Sportski savez Grada Sombora obaveštava sve zainteresovane da je u organizaciji Sportskog Saveza i Sporta za sve Vojvodine startovao projekat "Besplatna rekreacija za muškarce". Program će trajati dva meseca. Cilj programa je uključivanje što većeg broja muškaraca u jesenjem delu, pošto vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se rekreativno vežbanje realizuje napolju.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu se danas očekuje sunčano vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 17°C. Brzina vetra iznosi 3m/s a vlažnost vazduha 72%.

Izložba pod nazivom "Grad biciklista - istorijski, etnoloski i umetnički aspekti bicikla u Subotici", posvećena kulturi svakodnevnog bicikliranja, trajaće do kraja novembra. Tema izložbe je prikazana interdisciplinarno, pa se postavka sastoji iz tri osnovna segmenta: etnološkog, istorijskog i umetničkog.

Zbog visokih dnevnih temperatura Gradska toplana u Zrenjaninu nije obustavljala isporuku toplotne energije i grejanje stanova, ali primenjuje dvokratni sistem daljinskog grejanja. Zato Toplana počinje sa radom u jutarnjim satima, oko podneva prestaje i ponovo uključuje pogone u ranim popodnevnim satima. Uz to, u podstanicama stambenih zgrada ugrađena je oprema za automatsku regulaciju kojom se isključuje daljinsko grejanje pri spoljnjoj temperaturi od 18˚C.

PANČEVO - Danas će u Pančevu biti vedro i sunčano vreme. Minimalna dnevna temperature je 9°C a maksimalna dnevna 18°C. Brzina vetra iznosi 3m/s a vlažnost vazduha 81%.

SREMSKA MITROVICA- U Mitrovici se očekuje sunčano vreme sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 18°C. Brzina vetra iznosi 3m/s.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.