Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2011, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu neće biti isključenja struje. Deo vikend naselja Karaš i Tidija u Čortanovcima, bez električne energije ostaće od 8.30 do 13 časova. U Čereviću, naselja Brazilija, Međe, Žičara i Šakotinac struje neće imati od 8.30 do 12 sati, kao i deo Beočinskog puta i Karađorđeve ulice u Rakovcu .

Od 8 do 18 časova, u Novom Sadu bez vode će biti ulice Slobodana Bajića i Zaharija Orfelina, a cisterna sa pijaćom vodom biće postavljena kod dečijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrtića "Zlatna ribica".

Baštenski otpad danas će se odnositi sa Sajlova, Avijatičarskog naselja, Adica, Grbavice i iz Rumenke, dok su kontejneri za krupni otpad postavljeni u Mesnoj zajednici "Žitni trg".

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu obaveštava roditenje, čija su deca primljena, da se do petka, od 8 do 14 časova, obavezno jave u šalter sali Upravne zgrade, u Ulici Pavla Simića broj 9, radi potpisivanja izjave o prihvatanju uslova boravka. Ukoliko roditelj ne potpiše izjavu, smatraće se da je odustao od upisa deteta u vrtić.

Novootvorena ginekološko-akušerska ordinacija "Doktor Ilić", od 13. do 17. juna organizuje besplatne ginekološke preglede za Novosađanke, a zakazivanje je na telefone 021/ 420-120 i 066/ 420-120, radnim danima od 9 do 20 časova.

Povodom stogodišnjice postojanja Štranda, od danas do 11. juna na tom kupalištu održaće se kulturne manifestacije "Zov ravnice" i "Turistički izlog".

Do petka, tretman protiv komaraca sa zemlje izvešće se na području Futoga, pa se upozoravaju pčelari na to da uklone košnice najmanje pet kilometara, jer preparat deluje tri dana.

U Ravnom Selu, telekomunikacioni saobraćaj povremeno će biti prekidan do 10. juna, a pretplatnički brojevi su izmenjeni, tako što se umesto cifre 7 koristi 20.

Bazen u Temerinu počeće da radi 10. juna, a prvih deset dana od otvaranja, ulaz za posetioce će biti besplatan. Nakon toga, karta za decu koštaće 100 dinara, a za odrasle 180 dinara.

SUBOTICA - U Subotici neće biti isključenja struje.

Na Paliću, ulice Riječka, Unska i deo od Jezerske do Riječke, bez električne energije ostaće od 11 do 13 časova. Deo naselja Nosa, od mosta do samoposluge sa okolinom i Trudbenički put sa okolinom, struje neće imati od 8 do 10 sati, dok će naselje Madaraš u Bajmoku bez električne energije biti od 8.30 do 12 sati. U Bačkim Vinogradima, ulice Hat Oles Put, Romanijska, Jožefa Atile, Aranj šora, Jifka puta, Koza šora i Heredi šora, struje neće imati od 10 do 12 sati. U Senti, delovi naselja Kolonija i Tropat, električne energije neće imati od 8.30 do 11 sati, dok će Adorjan bez struje biti od 9 do 12 sati.

U Subotici će 17. i 18. juna, ispred Gradske kuće, biti održan prvi regionalni vašar tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije, "Ukusi tradicije".

U Art bioskopu "Aleksandar Lifka" u Subotici, do 12. juna traje ciklus filmova sa Dejvidom Bouvijem. Projekcije počinju u 21 čas, a ulaznice koštaju 100 dinara.

Počeo je da radi Termalni bazen na Paliću. Radno vreme kupališta je od 9 do 19 časova, a cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, 100 za penzionere i 50 dinara za decu.

Odeljenje za inspekcijski nadzor opštine Kanjiža danas će kontrolisati javne površine.

U Bačkoj Topoli, ove godine kanalizacija će se graditi u delovima ulica Vardarskoj, Ibarskoj, Šumadijskoj, 7. jula i Cvetnoj.

SOMBOR - Područja "Severtrans" i "Stovet" u Somboru struje neće imati od 7.30 do 10.30, područja "A-2" i "Sajmište" od 11 do 13 časova, a područje "Sonćanski put" od 13 do 14 časova.

U Bačkom Brestovcu, područja "Svetozara Miletića-Vojvođanska", "Vojvođanska", "Vojvođanska-Ive Lole Ribara" i "Ive Lole Ribara" bez električne energije ostaće od 8.30 do 13.30. U Kolutu, ulice Ciglarska, Ive Lole Ribara i Grobljanska, bez struje će biti od 8 do 13 časova.

JKP "Vodokanal" u Somboru, tokom juna vrši zamenu vodomera u ulicama Prizrenskoj, Svetog Save, Sremskoj, Petra Kočića, Bačvanskoj, Ognjena Price, Save Kovačevića, Banatskoj i Vujadina Sekulića.

Večeras u 20 časova, u sali Sokolskog doma u Somboru, održaće se trening sa profesorima novosadskog DIF, za polaznice projekta "Besplatna rekreacija za žene 40+".

Deseti turnir u malom fudbalu "Sportom protiv nasilja" održaće se u petak u 10 sati, na terenu Osnovne škole "Petar Kočić" u Riđici.

Turistička organizacija opštine Odžaci organizuje manifestaciju "Odžaci na dlanu", koja će biti održana 11. juna u 10 sati, na platou ispred Sportsko-poslovnog centra.

Na sportskom terenu "Jaroš" u Kuli 11. juna u 14 časova organizovaće se takmičenje u kuvanju goveđeg paprikaša, a zainteresovani više informacija mogu dobiti na telefone 025/ 728-030, 063/ 742-7503 i 063/ 888-8394.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu neće biti isključenja struje.

U Novom Bečeju, ulice Njegoševa, Mile Čiplića, Čika Ljubina i Petefi Šandora, struje neće imati od 8 do 17 časova. Idvor, Sakule i Farkaždin, bez električne energije ostaće od 8 do 11 sati.

"Korzo fest" u Zrenjaninu traje do 1. jula, a ta manifestacija doprineće oživljavanju glavne gradske Ulice Kralja Aleksandra prvog Karađorđevića.

U Kulturnom centru u Zrenjaninu danas i sutra biće prikazani filmovi iz ciklusa "Klima. Kultura. Promene". Projekcije su u maloj sali Centra od 21 čas, a ulaz je besplatan.

Raspisan je konkurs za oslikavanje fasada u Zrenjaninu, a svoje skice, spisak potrebnog materijala i eventualnu lokaciju, autori treba da pošalju na adresu zrenjaninskog Kulturnog centra, najkasnije do 20. juna.

Počeli su da rade otvoreni bazeni na Šećerani u Zrenjaninu, a radno vreme kupališta je od 10 sati.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

U Vlajkovcu, deo Sterijine ulice, od Vršačke do Vojvođanske, bez električne energije ostaće od 9 do 12 sati.

U Vršcu, u subotu i nedelju, besplatno fluorografisanje, koje vrši Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, biće organizovano u mesnim zajednicama "Bratstvo-jedinstvo" i "Živa Jovanović".

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta "Sterija" u Vršcu, u četvrtak u 20 časova biće odigrana predstava "O miševima i ljudima", u režiji Tibora Vajde.

U Izbištu i Šušari otvoreni su Domovi za stare, gde se, pored celodnevnog boravka, mogu koristiti i usluge geronto domaćica, koje obilaze staračka domaćinstva.

Zahvaljujući odobrenim sredstvima, od pet miliona dinara, u narednom periodu radiće se na saniranju, kao i sadnji zelenog pojasa između smetlišta i naselja Banatski Karlovac, a domaćinstva u tom mestu dobiće i kante za selektovanje otpada.

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

Za programe, čiji je cilj smanjenje nezaposlenosti, opština Kikinda izdvojila je 9,8 miliona dinara, a konkursi namenjeni preduzetnicima, nevladinom sektoru, udruženjima žena i zanatlija, biće objavljeni u julu.

U toku je druga faza rekonstrukcije zgrade Skupštine opštine u Kikindi, a radovi će biti završeni na jesen.

U kikindskoj bolnici već dugo nema određene vrste citostatika, kojim se leče pacijenti oboleli od karcinoma pluća, a očekuje se da će lek, u vidu tableta, stići ove nedelje.

Do 16. oktobra, četiri radnika biće zadužena da besplatno otklanjaju sitnije kvarove u oko 120 staračkih domaćinstava u Kikindi, čiji su članovi korisnici socijalne pomoći. Majstori se mogu pozvati na telefon 062/ 8577-337, radnim danima od 8 do 15 časova.

Večeras u 19 časova u Kulturnom centru, održaće se koncert "Priča i muzika", kantautorke iz Kikinde, Anite Iličić.

Počelo je izmuljivanje i krčenje dela obale jezera Jamurina kod Čoke, a sem povećanja vodene površine jezera za oko pola hektara, izgradiće se i prilazne staze i ograda.

PANČEVO - U Pančevu neće biti isključenja struje.

Zbog sanacije stubova, prilaz Pančevačkom mostu, iz pravca Bogoslovije, zatvoren je za saobraćaj, pa se vozila kreću usporeno.

Novi broj telefona "Elektrovojvodine", na koji Pančevci mogu prijaviti stanje na brojilu je 013/ 306-111, radnim danima od 7 do 15 časova.

Na sajtu Zavoda za javno zdravlje, www.paneko.rs , Pančevci mogu proveriti trenutne podatke sa stanice za merenje aerozagađenja u krugu bolnice, kao i zdravstveni indeks koji građanima daje uputstvo kako da se ponašaju.

U Poljoprivrednoj školi "Josif Pančić" u Pančevu, od 9. do 11. juna, biće održana treća Privredna izložba, na kojoj će učestvovati oko 100 izlagača.

Pančevački studenti dobili su mogućnost da u toku leta idu na praksu u pančevačka preduzeća, institucije, ustanove i kompanije, a zainteresovani studenti mogu da se prijave na konkurs Gradske uprave do 13. juna.

Izložbu "Objektivom kroz svet oko nas", posvećenu zaštiti životne sredine, Pančevci u Kulturnom centru mogu pogledati do 15. juna.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

Građanima Sremske Mitrovice dostupan je internet sajt JKP "Vodovod", pa se o delatnostima tog preduzeća mogu informisati na www.vodovodsm.rs.

Mesna zajednica "Divoš" u Sremskoj Mitrovici organizuje "Noćni turnir u malom fudbalu", a prijava ekipa je do 23. juna na telefone 064/ 48-65-859 i 064/ 446-15-99.

U subotu u 10 sati, na terenima parka pored gradskog atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici organizuje se Nacionalna izložba pasa svih rasa. Ulaz i parking su besplatni.

Manifestacija "Vina Vojvodine" , koja će tokom leta biti organizovana u vojvođanskim opštinama, startuje u Šidu 24. i 25. juna.

U okviru manifestacije "Duhovski dani", predstojećeg vikenda u Inđiji će se održati Etno festival.

"Šunka fest" održaće se od 9. do 12. juna na Stojšić salašu u Krčedinu.

Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", počinje 13. juna u Rumi.

Komisija za pomoć mladim talentima u kulturi i umetnosti uputila je javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu novčane pomoći, a svi zainteresovani treba da se prijave u Centru za kulturu u Staroj Pazovi, Ulica Svetosavska 27, najkasnije do 31. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2011, 05:36

NOVI SAD -..U Novom Sadu, od 8.30 do 13.30 struje neće biti u ulicama kapetana Belića, Petefi Šandora i Gorana Kovačića...Sviloš, Grabovo, Lug, kao i deo vikend naselja "Koruška" u Suseku, bez električne energije ostaće od 8.30 do 13 časova, dok će potez Čukala u Sremskoj Kamenici bez struje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.