Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu od 8 do 8.30 struje neće imati ulice Aleksandra Popovića i Pavla Vujisića.

Od 8 do 13 časova bez struje će biti naselje Šangaj.

Preduzeća "Put invest", "HGP", objekat "Vodovoda i kanalizacije", KK "Graničar", benzinska pumpa "Minut" i benzinska pumpa "Lukoil" na auto-putu.

Od 8 do 13 časova u Sremskoj Kamenici struje povremeno neće imati ulice oko policijske škole.

Od 8 do 13 časova u Suseku bez struje će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti deo vikend naselja Koruška od autobuske stanice prema Čereviću.

Od 8 do 11 časova bez struje će biti ulice Pariske komune, Omladinskog pokreta i Bogoboja Atanackovića.

U Novom Sadu Radnička ulica biće bez vode. Deo od Stražilovske ulice do Stevana Musića biće isključen od 7 do 15 časova, a deo od Stevana Musića do Sonje Marinković od 8 do 12 časova.

Baštenski otpad odnosiće se iz Sremske Kamenice, Ledinaca i Bukovca.

Učenici srednjih škola koji putuju iz Novog Sada u druge opštine imaju pravo na regresiranje dela putničkih troškova. Zahtevi se mogu podneti do 25. septembra u gradskoj kući na šalterima 13 i 14 svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

U toku je konkurs za prijem u studentske domove u Novom Sadu. Za sada se primaju prijave studenata prve godine, a ostali će moći da konkurišu od 15. septembra. Prijave se primaju na adresi Studentskog centra, ulica Sime Miloševića 10.

Đaci prvaci i ove godine dobiće žute marame,a prilikom prelaska ulice pomagaće im saobraćajni policajci koji će dežurati svakog dana od 7 do 19 časova.

Od 1. septembra autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća saobraćaju po zimskom redu vožnje. Glavna novina su solo autobusi na liniji 4, umesto dosadašnjih harmonika. U špicu polazaka tog autobusa biće dodato još jedno vozilo.

Sportski i poslovni centar "Vojvodina" počinje upis u sportsko-rekreativne škole na zatvorenom bazenu. Predviđena su tri programa: obuka neplivača, akvarobik i "Tata-mama, plivajte sa nama". Zainteresovani se mogu prijaviti na blagajni klizališta.

Zbog najavljene visoke temperature otvoreni bazeni na Spensu i Sajmištu radiće i tokom septembra. Radno vreme bazena je radnim danima od 10 do 19, a vikendom od 9 do 19 sati.

Privremeno je zabranjen saobraćaj u delu ulice Patrijarha Čarnojevića (2 - 21) zbog izgradnje vrelovodne mreže. Zabrana će važiti do 13. septembra.

Privremeno je izmenjen režim saobraćaja u delovima ulica Petra Drapšina i Danila Kiša, a u ulici Petra Drapšina ispred broja 9 zabranjeno je i parkiranje. Izmena saobraćaja važi do 7. septembra .

Jgsp "Novi Sad" počelo je sa izradom đačkih karata. Cena izrade pokazne karte za đake i studente je 650 dinara, a zahtev za izradu legitimacije može se predati na svim kioscima JGSP-a.

Pismeni deo ispita za taksiste održaće se u sredu, 12. septembra, u zgradi Skupštine Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2 u 15.30. Prijave za ispit podnose se sekretaru komisije u Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, Žarka Zrenjanina 2, kancelarija 39, od 13 do 14 časova.

Kancelarija zaštitnika građana Novog Sada nastavlja obilazak mesnih zajednica, pa će 12. septembra biti u mz "Sava Kovačević" u Novom Sadu, 19. septembra u mz "Čenej", a 26. septembra u mz "Ivo Andrić" u Novom Sadu.

Novosađani mogu da zakazuju termine za biometrijsku ličnu kartu i pasoš putem sms poruka na broj 2224. Upustvo za slanje poruka za zakazivanje građani mogu da vide na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahtevi za izdavanje vozačkih dozvola primaju se i izdaju u šalter sali na Bulevaru oslobođenja 143. Zahtevi se mogu predati, a dozvole preuzeti svakog radnog dana od 7 do 21 čas.

Mesna organizacija invalida rada Vojvodine obaveštava da je počela da radi svakog četvrtka od 9 do 11 sati u velikoj sali MZ "Bistrica" u ulici Braće Dronjak 11.

JP "Poslovni prostor" objavilo je spisak slobodnih poslovnih prostora koji se mogu izdavati neposrednom pogodbom. Zainteresovani mogu dogovoriti obilazak objekta i dobiti sve informacije na telefone: 021/489-00-12, 021/489-00-42 i 021/489-00-11, kao i na veb portalu www.nsprostor.co.rs.

Udruženje samohranih roditelja "Kolona srca" poziva sve samohrane roditelje da se jave na druženje. Ciljevi su pravna i psihološka pomoć i pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju. Tel: 061/1115880 ili na fejsbuk stranici "Kolona srca".

Danas počinje Festival uličnih svirača. Tokom ove manifestacije na ulicama Novog Sada će nastupiti oko 150 umetnika iz 30 različitih država. Festival će u 20 časova na Trgu slobode otvoriti grupa "Plejing for čejndž"

Muzej Vojvodine ponovo radi redovno. Otvoren je od utorka do petka od 9 do 19 sati, a vikendom od 10 do 18 časova. Ponedeljkom je muzej zatvoren za posetioce.

Izložba slika akademskog slikara Đorđa Beare posvećena književniku Dušku Trifunoviću otvara se u petak, 7. septembra, u Muzeju Vojvodine

Plesno veče uz latino ritmove održaće se večeras u zajedničkom vrtu galerije Matice srpske i spomen-zbirke Pavla Beljanskog (Trg galerija 1-2) u okviru programa "Leto u vrtu galerija".

Obrazložene inicijative za dodelu oktobarske nagrade Novog Sada za 2012. godinu mogu se podneti komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu do 15. septembra u Skupštini Novog Sada, u ulici Žarka Zrenjanina 2.

Muzej savremene umetnosti Vojvodine će zbog rekonstrukcije biti zatvoren za posetioce do 25. septembra. Jesenju izlagačku sezonu otvoriće retrospektivna izložba Mire Brtke, 2. oktobra.

Otvorena je izložba radova učesnika Simpozijuma "Art link" u likovnom salonu Kulturnog centra Novi Sad.

SUBOTICA - U Bajmoku će od 7 do 13.30 bez električne energije biti deo Trumbićeve (leva strana), Trg Maršala Tita, Moše Pijade, deo Štrosmajerove (desna strana do kućnog broja 14), deo JNA do Save Kovačevića, Mala kapelska, početak Cara Lazara do Mlinske, Mlinska, Mije Mandića, Partizanska, Kosovski trg, deo Zrinjske do Male, Bregovita, Karađorđeva, deo Ive Lole Ribara između JNA i Bregovite.

Od 10.30 do 13 časova bez struje će biti naselje Male Pijace.

19. Memorijalni turnir u fudbalu za igrače do 19 godina "Milan Ćele Vilotić" održaće se od 6. do 10. septembra u Subotici. Pored Srbije, učestvovaće još i reprezentacije Mađarske, Crne Gore, Belgije, Izraela i Ukrajine

Kupanje na bazenima u dudovoj šumi i na prozivci je bezbedno kada je reč o ispravnosti vode, dok se kupanje u jezeru Palić ne preporučuje.

Nastavlja se rekonstrukcija subotičke sinagoge, a radovi će biti završeni do kraja leta.

Tokom naredne nedelje pojedine ambulante Doma zdravlja radiće po izmenjenom radnom vremenu. Ambulanta u Domu penzionera i ogranak 3 u ulici Ruđera Boškovića radiće samo prepodne, osim u sredu kada će pacijente primati popodne. Ogranak 8 u Aleksandrovu će u ponedeljak, sredu i petak raditi pre podne, ostalim danima popodne, a ambulanta u malom Bajmoku samo će četvrtkom raditi popodne a ostalim danima prepodne.

U okviru akcije prikupljanja istrošenih baterija iz domaćinstava, na šetalištu na "Radijalcu", u blizini OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" postavljena je skulptura-posuda za prikupljanje tih baterija.

Učenicima srednjih škola koji iz subotičke opštine putuju za Bačku Topolu, Kanjižu, Sombor ili Novi Kneževac, mesečne karte moći će da regulišu u Gradskoj upravi, Trg Slobode 1, 3. sprat, soba 305, svakog dana od 9 do 13.30.

Centar za savetovanje i podršku porodici organizuje edukativno iskustvene grupe psihosocijalne podrške samohranim roditeljima sa teritorije grada Subotice. Savetovanje je besplatno i podeljeno u 4 grupe na srpskom i mađarskom jeziku.

Elektronska naplata karata u subotičkom javnom prevozu počeće na jesen. Sistem "Subus" podrazumevaće plaćanje gradskog prevoza kupovinom i korišćenjem elektronskih pripejd kartica. Korišćenjem elektronskih kartica cena vožnje u gradskom prevozu biće 55 dinara, umesto dosadašnjih 60, dok će klasične papirne karte biti znatno skuplje.

U suvenirnici Gradskog muzeja Subotice u toku je izložba "Doba grbova" umetnika Zoltana Kakonjija. Izložba će trajati do 29. septembra

U okviru kampanje "Sejv Subotica" u subotu će se održati interaktivan obilazak gradskih palata građenih pod uticajem neorenesanse. Okupljanje je u 18 časova kod sunčanog sata ispred gradske kuće

Osma smotra bunjevačkih pesama biće održana u petak u velikoj većnici gradske kuće u 20 časova u organizaciji hrvatskog muzičkog udruženja

U Gradskom muzeju u toku je projekat restauracija uživo, a posetioci mogu da je prate svakog radnog dana od 10 do 14 časova do kraja septembra.

SOMBOR - Od 8.30 do 13.30 u Pivnicama će bez struje biti sledeće ulice: Štefanikova (53-159 i 74-172), B. Radičevića (6-10 i 9-47), Mlinska (1-25 4-36), Vojvođanska (56-106 i 47-89), Fruškogorska (1-23), Marčokova (2-8 i 1-9), Masarikova (22-166 i 31-181), G. Vijesta (1-39 i 2-7), Ribarska (2-46 i 3-7), Čmelikova (2-36 i 1-55), Svobodova (2-8 i 15-51), J. Popovića (14-26 i 17-29), Crepara (4 i 1-5), LJ. Štura (2-24 i 1-29), Hvijezdoslavova (1 i 2-20), Janošikova (2-12 i 1-23).

Bez struje će u Svetozaru Miletiću biti ulice Vojvođanska i deo Dositeja Obradovića od 8 do 10, Slovačka, Proleterska i Petra Drapšina od 10 do 11 časova i Ive Lole Ribara i Lenjinova od 11 do 12.30.

Od 7 do 12 časova bez struje će biti ulice Ivana Milutinovića (1-25 i 2-26), Kapetanova (2-18 i 1-19), Đure Jakšića (1-5 i 2-8) i Vojvođanska (49-63).

Od 7.30 do 10.30 bez struje će biti ulica Tome Roksandića (89-97 i 74-82).

Od 11 do 14 časova bez struje će biti ulice Dunavska, Mala i Sime Matavulja broj 17.

Policijska uprava u Somboru apeluje na građane da za vreme svog odsustva adekvatno obezbede kuće i stanove. Takođe, potrebno je da budu oprezni i prema ljudima koji po kućama sakupljaju različite novčane priloge, prose ili navodno traže posao, sakupljaju antikvitete i slično.

Jkp "Čistoća" Sombor pokreće akciju sakupljanja ambalažnog i električnog otpada. Građani mogu da obaveste službu Jkp "Čistoća" Sombor putem telefona 422-099 o postojanju otpada, i da ga sami dopreme u reciklažni centar na staparskom putu. U tom slučaju biće im isplaćena nadoknada po cenovniku, u zavisnosti od vrste, količine i stanja otpada koji su dopremili. Ukoliko žele da Jkp "Čistoća" preuzme otpad iz domaćinstva, u tom slučaju se ne isplaćuje naknada.

Komisija za praćenje u Somboru podseća poljoprivrednike na to da je zabranjeno spaljivanje žetvenih ostataka slame i strnjike, kao i paljenje vatre na oranicama.

Gradsko veće Sombora donelo je odluku o radnom vremenu u ugostiteljskim, zanatskim i trgovinskim objektima i objektima za priređivanje igara na sreću. Radnim danom i nedeljom oni će raditi do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat.

Komisija za dodelu nagrade opštine Vrbas raspisala je konkurs koji je otvoren do 1. Oktobra. Predloge za dodeljivanje nagrade mogu da podnesu sva zainteresovana fizička i pravna lica na adresu Skupštine opštine Vrbas - Komisija za dodelu nagrade opštine Vrbas, Maršala Tita 89. Nagrada će biti dodeljena 20. Oktobra na obeležavanju dana opštine Vrbas.

Organizacija Crvenog krsta Sombor će u subotu na Trgu svetog Đorđa od 10 do 11 sati organizovati javni čas prve pomoći. Akciji će se pridružiti i Centar za prevenciju somborskog Doma zdravlja koji će u istom periodu organizovati merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Pravo na besplatna merenja imaće svi građani.

Počela je besplatna škola sporta za decu organizaciji sportskog saveza grada Sombora i sportskih klubova i udruženja. Škola se održava ponedeljkom i petkom od 19.30 do 20.30 u sali Osnovne škole "Ivo Lola Ribar". Više informacija na telefon 025-436-787. Projektu se priključio i fudbalski klub "Žak " iz Sombora, a besplatna škola fudbala za dečake od 6 godina i starije održavaće se svakog radnog dana. Dodatne informacije na telefon 064 171 56 53.

Međunarodna književna kolonija srpskog književnog društva održaće se od 10. do 17. septembra. Učesnici će boraviti u Somboru, a gostovaće i na Paliću, u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Beogradu. Učestvovaće devet značajnih pisaca iz zemlje i inostranstva.

Internacionalni festival reportaže biće održan od 12. do 15. oktobra u Apatinu u Banji Junaković. Sedamnaesto izdanje Interfera donosi takmičenje novinara u pet kategorija: novinskoj, televizijskoj, radijskoj, foto i komercijalnoj reportaži. Prijavljivanje je u toku i traje do 21. septembra. Više informacija na sajtu festivala.

ZRENJANIN - Od 10 do 12 časova u Zrenjaninu bez struje će biti sledeće ulice: Dositejeva od ulice Branka Radičevića do Semlačke, Trg srpskih dobrovoljaca (19-51), Branka Radičevića od Trga srpskih dobrovoljaca 9 do Dositejeve, OŠ "6 oktobar".

Od 7.30 do 9.30 struje neće biti u sledećim ulicama: Braće Tatić (2-8), Vuka Karadžića (desna strana) od ulice Braće Tatić do Uglješe Terzina, Trg srpskih dobrovoljaca (12-18), Petra Drapšina od ulice Miloša Velikog do ulice Save Tekelije.

Od 8.30 do 10.30 struje neće imati naseljeno mesto Taraš.

Tradicionalna manifestacija "Dani piva" biće održana u Zrenjaninu od 20. do 23. septembra umesto poslednje nedelje avgusta, kako je do sada bilo.

Gimnazijska ulica, od Jevrejske do Svetozara Markovića biće zatvorena za saobraćaj do 15. septembra.

Gradska uprava Zrenjanina će i ove godine obezbediti đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike koji su upisani u prvi razred osnovne škole. Đaci će poklon dobiti u svojim školama u prvim danima nove školske godine.

Gradsko veće Zrenjanina uvelo je otvorenu kancelariju za prijem građana. Prijem je svakog dana, u kancelariji broj 108, uz obavezno prethodno zakazivanje na telefon 315-0-200.

Učenici koji putuju u srednje škole u Zrenjanin, đačku mesečnu kartu će plaćati 3.500 dinara, a razlika do pune cene karte će se regresirati iz budžeta grada.

Osma međunarodna izložba "Carstvo gljiva" održava se do 26. septembra u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanina. Publika će moći da vidi 45 fotografija koje je odabrao žiri na internet konkursu.

Manifestacija "Pudarsko vinogradski voćarski dani", u organizaciji Udruženja vinogradara i voćara "Peskara" Melenci, biće održana 9. septembra.

U okviru ciklusa nemačkog filma Kulturni centar Zrenjanina će danas prikazati film nemačko-turske koprodukcije "Na drugoj strani". Ciklus nemačkog filma je organizovan u saradnji sa Gete institutom iz Beograda. Ulaz je besplatan.

VRŠAC - "Železnice Srbije" uvele su još dva voza koji će nedeljom saobraćati na relaciji Beograd Dunav stanica - Vršac. Voz iz stanice Beograd Dunav kreće u 7.20, a u Vršcu će, po redu vožnje biti u 9.16. Iz Vršca je polazak planiran u 16.45, a dolazak u Beograd Dunav stanicu u 18.45.

Do kraja kupališne sezone biće angažovano 12 spasilaca na gradskom jezeru u Vršcu. Radno vreme spasilačke službe biće od 9 do 20 časova svakog dana. Na jezeru će biti otvoren samo glavni ulaz koji će nadgledati ovlašćena lica, a svi alternativni ulazi će biti zatvoreni. Obezbeđeno je dežurstvo medicinske službe.

Skupština opštine Vršac odredila je da se građevinski otpad do 50 kubnih metara dnevno odlaže isključivo na deponiji u vršcu, u ulici Vojvode Stepe bb.

U toku je "Vršačko kulturno leto 2012", koje će trajati do 14. septembra. Program manifestacije se i ove godine bazira, prevashodno, na angažovanju lokalnih umetnika, kao i promovisanju mladih, neafirmisanih ili malo afirmisanih autora iz svih oblasti umetničkog stvaranja i delovanja.

KIKINDA - Osam ključnih raskrsnica, kao i tri ulaza u Kikindu i Gradski trg uskoro će biti pokriveni video nadzorom. Kamere će beležiti saobraćajne prekršaje. Na pojedinim raskrsnicama učesnici u saobraćaju snimaće se u jednom, a na nekim u oba smera.

Roditelji čija deca pohađaju vrtić predškolske ustanove "Dragoljub Udicki" smeštaj će od 1. septembra plaćati po starim cenama od 30. avgusta pretprošle godine. Boravak će koštati 3.100 dinara, smeštaj predškolaca 1.820 dinara, a jaslice 4.000 dinara. Cena poludnevnog boravka biće 1.200 dinara, dok je za predškolce upola manja.

U opštinama Kikinda, Nova Crnja, Sečanj i Žitište sprovodi se projekat "Uključi se i brini", a podrazumeva usluge pomoći u kući za decu sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kao i usluge personalne asistencije. Informacije na sajtu www.ukljuci-ipa.rs.

Šesti "Mamut fest" održaće se u petak i subotu u narodnom muzeju i na gradskom trgu. Glavna atrakcija biće 500.000 godina star skelet mamuta. U okviru festivala održaće se nekoliko dečijih radionica o značaju očuvanja prirode.

Programi letnjeg bioskopa Humanitarnog teatra kikindskih srednjoškolaca i Narodne biblioteke "Jovan Popović" za prikupljanje pomoći za dečje odeljenje Kikindske bolnice održavaju se sredom i subotom u dvorištu biblioteke u 20 sati. Ulaznica - dobrovoljni prilog je 50 dinara.

PANČEVO - U Pančevu će do isključenja električne energije od 8 do 10.30 doći u Skadarskoj od broja 1 do broja 66 i u delu Borske, Prespanske i Ohridske.

U Kovačici struje neće biti od 8 do 11 časova od ulice Maršala Tita ka Uzdinu i Idvoru i od Janošikove ka Padini.

Grad Pančevo pokreće izradu plana za poboljšanje kvaliteta vazduha s obzirom na stalno prisustvo zagađujućih materija koje su registrovane gradskim monitoringom i merenjima Zavoda za javno zdravlje.

Kupališta Tamiš, Bela stena i Ponjavica ne ispunjavaju uslove za drugu kategoriju kvaliteta vode, te se stoga ne preporučuju za kupanje. Rezultati analiza koje je zavod za javno zdravlje sproveo krajem avgusta pokazuju da ni jezero u Kačarevu nije za kupanje zbog povećane koncentracije suspendovanih materija.

Otvoren je konkurs za novembarsku nagradu grada Pančeva. Nagrada se dodeljuje fizičkim ili pravnim licima sa teritorije Pančeva u devet oblasti. Prijave se mogu podneti do 12. septembra. Više informacija na sajtu grada.

Od 1. septembra autobusi ATP saobraćaće po zimskom redu vožnje na svim linijama gradskog, prigradskog i međumesnog saobraćaja, što znači da se sve linije vraćaju na pun režim vožnje.

Soba 401 na internom odeljenju pančevačke Opšte bolnice kompletno je renovirana čime je simbolično započeta akcija prikupljanja sredstava kako bi se interni blok renovirao.

15. Bijenale umetnosti u Pančevu svečano se otvara u petak, 7. septembra, u savremenoj galeriji. Bijenale će trajati do 7. Oktobra, a tema je "De/re/konstrukcija : prostor, vreme, sećanje". Organizator jubilarnog 15. Bijenala je Kulturni centar Pančeva.

Izložba "Maske i rituali u Srbiji" održava se u Narodnom muzeju u Pančevu. Izložba će trajati do 5. oktobra.

SREMSKA MITROVICA - U Rumi će od 8.30 do 11 časova bez struje biti potrošači u ulicama Industrijskoj (od A. Dundića do M. Obilića) i Braće Jugovića, a od 11.30 do 13.30 u ulicama Nikole Tesle (od Glavne do Veljka Dugoševića), Veljka Dugoševića (od početka do Zdravka Čelara), Zdravka Čelara (od početka do brojeva 24 i 27).

U Sremskoj Mitrovici će zbog radova na vodovodnoj mreži doći do zastoja u isporuci vode od 8 do 16 časova u ulicama Pivarskoj, Vodnoj, Kuzminskoj, ulici Stevana Sremca, Promenada (od Branka Radičevića do Vodne) i u naselju Jalija.

Javna preduzeća "Ingas", "Vodovod i kanalizacija" i "Komunalac" omogućila su plaćanje zaostalog dugovanja u više mesečnih rata. Potrebno je doći u određeno preduzeće i potpisati reprogram.

Autobusi koji su iz Inđije saobraćali prema "Autletu", sada saobraćaju i do Novih Karlovaca.

U toku su radovi na Starom mostu kod Beške i postojećim prilaznim putevima. Radovi će trajati do 15. novembra, a do tada će se saobraćaj odvijati dvosmerno na novom mostu.

Predstava "Porok" odigraće se u ponedeljak, 10. septembra, u 20 časova na velikoj sceni Pozorišta "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici.

U galeriji "Kuće Vojnovića" otvorena je samostalna izložba grafika autora Vladimira Lalića "Transfiguracija". Izložba će trajati do 14. septembra, a ulaz je slobodan.

Putujući pozorišni festival za mlade "Ol rajts fest" biće održan u Sremskoj Mitrovici 12. i 13. septembra, kada će se odigrati predstava "Odbrani se bude" i održati edukativne radionice za mlade do 30 godina.

Donatorski koncert Anđele Nikolić iz Nikinaca, zvezde televizijskog šoua "Ja imam talenat", biće održan u petak u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Ruma.

Izložba "U zaleđu prestonice - opština Šid u kasnoj antici" na kojoj je, po prvi put u tom gradu, izložen zlatni šlem iz Berkasova, biće otvorena do 15. septembra u galeriji "Sava Šumanović".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.