Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2011, 05:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Radnici "Novosadske toplane" u ponedeljak počinju izgradnju vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Đorđa Servickog 18-18a, pa će do 4. jula za saobraćaj povremeno biti zatvoren deo te ulice, od Miše Dimitrijevića do Bulevara cara Lazara.

Prskanje komaraca sa zemlje na području Novog Sada i prigradskih naselja počinje u ponedeljak i trajaće do 6. jula, a tačno mesto i vreme uništavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tih insekata zavisiće od vremenskih uslova.

Kontejneri za krupni otpad postavljeni su u Mesnoj zajednici "Ivo Andrić".

U nedelju će, od 7.30 do 20.30, dežurati apoteka "Bulevar", na Bulevaru Mihajla Pupina 7.

Gradsko saobraćajno preduzeće poziva novosadske maturante da im do 1. jula pošalju fotografije maturskih panoa, kako bi ih postavili na monitore u autobusima, a fotografije treba poslati mejlom u jpg formatu na adresu jgspnovisad@gmail.com.

Lekarska uverenja za upis u srednje i više škole, kao i na fakultete, maturanti mogu dobiti u domovima zdravlja "Liman" i "Jovan Jovanović Zmaj". Od ponedeljka, u tim objektima pregledi će se morati zakazivati kod dežurne medicinske sestre, od 7 do 12 časova, a cena lekarskog uverenja je od 1.250 do 3.000 dinara.

Pravo na propusnice za predstojeću kupališnu sezonu na bazenima "Sajmišta" mogu ostvariti deca mlađa od 12 godina, kao i treće, četvrto i svako naredno dete u višečlanim porodicama, a besplatne propusnice mogu se podići od 27. juna do 1. jula, na prvom spratu Spensa.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "Infant" počinje danas u Novom Sadu, a publika će tokom devet dana moći da vidi i učestvuje u 54 programa.

U saletli Dunavskog parka u Novom Sadu, danas u 18 časova koncert će održati ansambl Mizičke škole "Josip Slavenski".

Na centralnom trgu u Sremskim Karlovcima, počeo je Deseti festival kuglofa i trajaće još danas.

Regata "Voda Vojvodine" počela je u subotu i trajaće do 3. jula, a učesnicima će prva luka biti na obali Tise kod Titela.

SUBOTICA - U Subotici za vikend neće biti isključenja struje i vode.

U toku je krpljenje rupa na Karađorđevom putu u Subotici, pa se mole vozači da obrate pažnju na postavljenu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije kolovoza, za saobraćaj je zatvoren deo Ulice Partizanskih baza, od Radnotija Mikloša do Šantićeve, a radovi bi trebalo da budu završeni 2. jula.

Građani opštine Kanjiža mogu besplatno dobiti preparat za suzbijanje larvi komaraca, koji nije otrovan za ljude, životinje, ni za druge insekte. Tablete se mogu dobiti u kancelariji broj 6 u zgradi Opštine, radnim danima od 7 do 15 časova.

Započeta je rekonstrukcija glavnih saobraćajnica na teritoriji opštine Ada, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve nedelje.

SOMBOR - U Somboru za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Od 29. juna do 1. jula, u Odžacima će biti organizovana obuka za početnike u biznisu.

Radi izbegavanja gužve na šalteru u zgradi Opštine u Odžacima, doneta je odluka da učenici i maturanti srednjih škola, dokumenta mogu overiti i u svojim mesnim kancelarijama.

Na Velikom bačkom kanalu u Kuli pušten je u saobraćaj drveni most, preko kojeg će moći da prelazi poljoprivredna mehanizacija kao i ostala vozila.

Festival rusinske kulture "Crvena ruža" u Ruskom Krsturu održava se još danas.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Na području opštine Zrenjanin počeo je tretman protiv komaraca sa zemlje i trajaće do 4. jula, pa se upozoravaju pčelari na to da uklone košnice najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

Zrenjanin ove godine prvi put učestvuje u obeležavanju "Dana Dunava", pa je za 29. jun zakazana promocija ekoloških organizacija, a 2. i 3. jula organizovaće se dvodnevni eko-kamp za mlade od 15 do 23 godine.

Krajem leta počinje obnova zatvorenog bazena u Zrenjaninu, koji zbog dotrajalosti nije u funkciji već godinu dana.

U Zrenjaninu je počelo Juniorsko prvenstvo Evrope u rvanju, na kome će do kraja nedelje nastupiti oko 800 takmičara iz 35 zemalja.

U Zrenjaninu će se od 7. do 17. jula organizovati deo takmičenja u okviru Evropskog prvenstva u košarci za žene do 20 godina.

U Ečki, "Slavski kotlić 2011", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, održaće se danas u parku u centru sela.

VRŠAC - U Vršcu za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Obezbeđena su sredstva za izgradnju fabrike za prečišćavanje vode za piće u Vršcu, koja će se graditi u selu Pavliš.

Pušten je u rad panoramski dvogled na vidikovcu kod Crkve Svetog krsta, sa kog se pruža pogled na ceo Vršac. Dvogled će moći da se koristi uz kovanice od 20 dinara, a panoramsko razgledanje traje minut i po.

Na Korzou, u centru Alibunara, otvorena je nova apoteka, koja će meštanima iz cele opštine omogućiti lakše snabdevanje lekovima.

U okviru manifestacije "Karneval cveća", koja se u Beloj Crkvi održava do 27. juna.

KIKINDA - U Kikindi za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Počela je izgradnja kanalizacije u naselju Veliki bedem i u delu Sinđelićeve ulice u Kikindi, koja bi trebalo da bude završena do jeseni.

Na području opštine Kikinda počeo je tretman protiv komaraca sa zemlje, i trajaće do 4. jula, pa se upozoravaju pčelari na to da uklone košnice, najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

Meštani sela koji dobiju posao u gradu ili nekom drugom selu u kikindskoj opštini imaće pravo na besplatnu godišnju kartu Javnog preduzeća "Autoprevoz". Ta pogodnost važi od 1. jula, a pravo na besplatne karte imaće i budući brucoši za odlazak na prijemne ispite.

Prijave za projekat Kancelarije za mlade u Kikindi, "Moj prvi korak do posla", namenjen mladima od 15 do 30 godina, traju do 8. jula.

U Narodnom pozorištu do 26. juna održava se Drugi kikindski pozorišni festival. Predstave počinju u 20 časova, a ulaznice koštaju od 300 do 500 dinara.

Šesti festival kratkih priča održaće se u bašti Narodne biblioteke "Jovan Popović" u Kikindi od 28. juna do 3. jula.

U vrtiću "Radost" u Čoki otvoren je dnevni centar za decu sa posebnim potrebama, gde će ponedeljkom i petkom mališani različitih uzrasta imati priliku da uče i da se međusobno druže.

PANČEVO - U Pančevu za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Vlasnicima objekata koji imaju nelegalne letnje bašte u Pančevu data je mogućnost da do početka jula nabave potrebne paprire, a svima koji ne budu imali dozvole, bašte će biti uklonjene.

Renoviranje zgrade stare pošte u Pančevu biće završeno tek krajem godine, pa je do tada za prijem pošiljaka nadležna takozvana "Nova pošta", u Ulici Svetog Save.

U Gradskoj biblioteci u Pančevu do kraja meseca otvorena je izložba "Lice naličja", slikarke Biljane Dolić iz Pančeva.

"Dan Dunava" u Pančevu obeležiće se još danas na izletištu Bela stena, do kojeg će biti organizovan prevoz.

Treći sajam zapošljavanja u Kovinu, održaće se 30. juna u galeriji Doma kulture.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici za vikend neće biti isključenja struje i vode.

Penzionerima s najnižim primanjima u Sremskoj Mitrovici tokom leta ili najkasnije na jesen, biće isplaćena jednokratna pomoć od tri hiljade dinara iz gradskog budžeta.

Zbog godišnjih odmora, kancelarija za reklamacije Parking servisa JKP "Standard" u Šidu, radiće od ponedeljka do subote od 7 do 13 časova.

Počele su besplatne vožnje autobusa "Bazenko" do bazena u Inđiji, koji ispred pošte u Novoj Pazovi polazi u 9.30, a sa autobuske stanice u Staroj Pazovi u 9.40.

Prvi etno-festival "Bogatstvo različitosti" trajaće još danas na Zekinom salašu u Krčedinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.