Sertićev naslednik

Izvor: Danas, 25.Sep.2014, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertićev naslednik

Odlukom Skupštine Privredne komore Srbije, održane pre dva dana, na mesto vršioca dužnosti predsednika izabran je Milivoje Miletić. Njega je na tu funkciju predložio Upravni odbor Komore. Do izbora novog čelnika PKS došlo je jer je doskorašnji predsednik Željko Sertić nedavno prešao na poziciju ministra privrede Srbije.

Najvažniji zadatak koji stoji pred Miletićem u narednom periodu jeste nastavak reformi komorskog sistema, započet pre godinu i po dana. Upućeni kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da taj proces mora biti sproveden, kako bi Komora postala jaka nacionalna asocijacija, istinski servis privrede, spona između privrednika i izvršne vlasti i drugih institucija.

Vršilac dužnosti predsednika PKS Milivoje Miletić poručio je da Komora mora biti lider u promovisanju i zaštiti interesa domaće privrede, što podrazumeva unapređenje kvaliteta unutrašnje komorske organizacije i novi zakonodavni okvir korišćenjem iskustava privrednih komora razvijenih zemalja kao što su Austrija i Nemačka.

- Sve snažne ekonomije imaju jake privredne komore koje su nezaobilazan faktor napretka, stvaranja razvojne klime i podsticajnog privrednog ambijenta. Osnovne vrednosti PKS su odgovornost, efikasnost, otvorenost, inventivnost i konkurentnost. PKS će biti aktivni učesnik u kreiranju ekonomskog zakonodavstva, naglasio je Miletić obraćajući se prisutnima na Skupštini Privredne komore Srbije.

Milivoje Miletić rođen je 20. novembra 1951. godine u Donjem Dobriću u Srbiji. Završio je gimnaziju u Loznici i diplomirao hidroenergetski smer na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bavio se implementacijom sistema kvaliteta i objavio je niz stručnih radova iz oblasti održavanja, remonta, montaže i investicionih zahvata u industriji. Bio je direktor fabrike Hemiremont u Loznici, tehnički direktor HK Viskoza, a zatim generalni direktor i predsednik Upravnog odbora lozničke Viskoze.

Obavljao je poslove potpredsednika Skupštine opštine Loznica, bio je savezni i republički poslanik, predsednik nekoliko odbora u Skupštini Srbije i član Centralnog koordinacionog tima za privredu u Vladi Srbije. U PKS je obavljao funkcije savetnika predsednika, direktora Sektora poljoprivrede i industrije i Biroa za regionalnu saradnju. Oženjen je, otac troje dece. Odlično govori francuski, a u konverzaciji koristi i engleski jezik.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.