Sertić: Neće biti otpuštanja u Železari Smederevo

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Neće biti otpuštanja u Železari Smederevo

Ministar privrede Željko Sertić najavio je danas da će svi zaposleni u Železari Smederevo zadržati svoja radna mesta, a postoji mogućnost da će biti potrebno još ljudi ako se uspostave puni proizvodni kapaciteti.

"Da bi dve visoke peći radile, nama je po menadžment politici koju je još Ju es stil implementirao u prethodnom periodu, potrebno oko 5.200 radnika", kazao je Sertić na televiziji Pink.

On je najavio da će pet kompanija, čije su ponude prihvaćene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sledeće nedelje pred komisijom u Beogradu braniti svoje biznis planove za Železaru.

Sertić je dodao da bi 12, 13. mart okvirno mogao da bude datum kada ćemo imati konačno rešenje i do tada će biti utvrđeni svi elementi. Ministar privrede je podsetio da je Vlada Srbije ranije postavila jasne ciljeve za Železaru koje novi menadžment treba da ispuni, a odnose se na minimalnu godišnju proizvodnju od 1,5 milion tona, finansiranje, strategiju upravljanja...

Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment Vlada Srbije je donela posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo sa kompanijom Esmark, o preuzimanju 80,01 odsto kapitala Železare u vlasništvu države.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.