Seriji sa Kejt Vinslet 21 nominacija za Emije

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seriji sa Kejt Vinslet 21 nominacija za Emije

Miniserija “Mildred Pirs” u kojoj igra Kejt Vinslet, dobila je danas 21 nominaciju za američke televizijske nagrade Emi, između ostalog za najbolju miniseriju i najbolju glumicu u miniseriji.

Drama "Ljudi sa Menhetna” nadmetaće se u 19 kategorija, drama "Carstvo poroka” dobila je 18 nominacija, "Saturday Night Live” 16, a "Igra prestola” i "30 Rock” po 13, saopštila je danas američka Akademija za televizijske umetnosi i nauke.

Miniserija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Kenedijevi” nadmetaće se u 10 kategorija, između ostalog za najbolju miniseriju.

Kako prenosi sajt Ju-Es-Ej tudej, uz "Ljude sa Mehnetna”, za najbolju dramu su nominovane i serije "Dobra žena”, "Carstvo poroka”, "Dekster”, "Igra prestola” i "Friday Night Lights”.

Za nagradu za najbolji komediju u trci su "30 Rock”, "The Big Bang Theory”, "Glee”, "Modern Family”, "Ured” i "Parks and Rec”.

Kandidati za Emija među glumcima u drami su Džon Ham, Stiv Bušemi, Kajl Čendler, Majkl Si Hol, Hju Lori i Timoti Olifant.

Keti Bejts, Koni Briton, Mirej Inos, Mariška Hargitej, Džulijana Margulis i Elizabet Mos nominovane su za Emija za najbolju glumicu u drami.

Pretendenti na nagradu za najboljeg glumca u komediji su Alek Boldvin, Luis Si Kej, Stiv Karel, Džoni Galeki, Met Leblank i Džim Parsons, dok se za Emija za najbolji glumicu u komediji nadmeću Idi Falko, Tina Fej, Melia Makarti, Lora Lini, Marta Plimpton i Ejmi Poler.

Među nominovanima, u raznim kategorijama, su i Greg Kinir za ulogu u miniseriji "Kenedijevi”, Vilijam Hert, Lorens Fišbern, Dajana Lejn, Elizabet Makgavern, Gaj Pirs, Pol Đamati i Evan Rejčel Vud.

Dodela nagrada Emi, 63. po redu, zakazana je za 18. septembar u Los Anđelesu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.