Serijal izložbi “Iz dvorske riznice” u Dvorskom kompleksu

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serijal izložbi “Iz dvorske riznice” u Dvorskom kompleksu

Dvorski kompleks na Dedinju biće domaćin serijala izložbi pod zajedničkim nazivom “Iz dvorske riznice”, na kojima će se građanima predstaviti znamenitosti i izuzetno kulturno nasleđe kraljevskih dvorova, najavili su organizatori.

Prva izložba, pod nazivom "Na početku beše reč” biće otvorena u ponedeljak u Slamnatoj kući - prvom objektu podignutom u okviru Dvorskog kompleksa.

Postavka će se sastojati iz tri segmenta: referentne knjige, književnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i knjige o umetnosti, preko kojih će javnost biti upoznata sa vrednim delima koja se čuvaju u bibliotekama Kraljevskog i Belog dvora.

Enciklopedije, rečnici, biografije, putopisne i dečje knjige, beletristika, časopisi i knjige o umetnosti najpoznatijih evropskih stvaralaca, takođe će biti predstavljeni na ovoj izuzetnoj izložbi koja će biti otvorena do 30. novembra.

Svi zainteresovani mogu se javiti kancelariji princa Aleksandra, na broj telefona 011/306 4014 i rezervisati vreme za posetu dan unapred. Raspoloživi termini su 11 i 14 časova, a ulaz je slobodan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta kriju riznice kraljevskih dvorova?

Izvor: Mondo, 13.Nov.2010

Dvorski kompleks na Dedinju biće domaćin serijala izložbi pod zajedničkim nazivom "Iz dvorske riznice", na kojima će se građanima predstaviti znamenitosti i izuzetno kulturno nasleđe kraljevskih dvorova.

Nastavak na Mondo...

Serijal izložbi u Dvorskom kompleksu

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2010, 07:09

BEOGRAD - Dvorski kompleks na Dedinju biće domaćin serijala izložbi pod zajedničkim nazivom "Iz dvorske riznice", na kojima će se građanima predstaviti znamenitosti i izuzetno kulturno nasleđe kraljevskih dvorova, najavili su organizatori...Prva izložba, pod nazivom "Na početku beše reč" biće...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.