Serija bombaških napada u Bagdadu

Izvor: RTS, 06.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija bombaških napada u Bagdadu

Najmanje 32 osobe poginule, a više desetina povređeno u ekspozijama automobila bombi na više prometnih lokacija u Bagdadu.

U eksplozijama šest automobila bombi širom Bagdada poginule su 32, a povređeno više desetina osoba, saopštila je policija.

U eksploziji prvog automobila bombe na prometnoj pijaci na istoku grada poginulo je najmanje deset, a povređeno 28 osoba.

Šest lica je poginulo, a 16 je povređeno u eksploziji drugog automobila bombe u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centru Bagdada, parkiranog pored ulice, do grupe radnika građevinaca.

Treći automobil bomba je eksplodirao u blizini pijace u Huseniji, na severu grada, dok je još jedan automobil eksplodirao u istočnom delu Bagdada, a u njegovoj eksploziji su poginula dva prolaznika.

"Četiri automobila su eksplodirala između sedam i devet sati ujutru po srednjeevropskom vremenu, a kasnije su eksplodirala još dva vozila", saopštila su iračka ministarstva odbrane i policije.

Nasilje u Iraku je drastično opalo od kraja 2003. godine, ali militanti i dalje izvode bombaške napade u gradu i severnim provincijama Dijala i Nineva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.