Serbia Zijin Copper podnosi krivične prijave zbog krađe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2021, 16:26

Serbia Zijin Copper podnosi krivične prijave zbog krađe

Serbia Zijin Copper podnela je više od 100 krivičnih prijava protiv NN lica zbog krađe imovine, saopštilo je ovo preduzeće i apelovalo na pravosuđe da ubrza procesuiranje i kazni pljačkaše.

Navodi se da je u toku procedura za najnoviju krivičnu prijavu zbog krađe dve tone sekundarnog bakra iz pogona drobljenja u Borskoj flotaciji, vrednog oko 1,7 miliona dinara.

Roba koju su lopovi prošle sedmice pokušali da ukradu, ali su u tome sprečeni, vredi više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 800.000 dinara i reč je o bakarnoj šljaci i bakarnim odlivcima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da napadi na imovinu ove kompanije traju već dugo ali da je situacija u oktobru postala više nego alarmantna.

Navodi se da su službe obezbeđenja evidentirale 395 osoba koje su prošle nedelje čak 38 puta ušle u krug kompanije i da su ipak samo četiri lica predata policiji i protiv njih će se voditi dalja istraga.

Iz Serbia Zijin Copper navode da je važno da pravosudni organi, na osnovu dokaza koje su prikupile kompanija i firma koja se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem, ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovih slučajeva i kazne krivce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.