Separatista još iz doba druga Tita

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Separatista još iz doba druga Tita

Beograd - Bivši komunistički funkcioner Azem Vlasi biće imenovan za prvog ambasadora Kosova u Crnoj Gori, objavio je juče podgorički list Dan.

Pozivajući se na svoja „saznanja“ iz vlade Kosova, list navodi da bi Vlasi na diplomatsku dužnost mogao stupiti već do proleća. Isti list preneo je izjavu Vlasija da bi „sa zadovoljstvom“ prihvatio diplomatsku misiju u Podgorici.

Hapšenje

Azem Vlasi je ostao u srpskoj i jugoslovenskoj javnosti upamćen kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i predsednik omladine SFRJ, koji je krajem sedamdesetih godina prošlog veka - na stadionu JNA predao štafetu Josipu Brozu Titu! Mnogo godina kasnije, s tog događaja procurela je jedna takoreći anegdota, po kojoj se, mlađani Vlasi osmelio da u direktnom susretu Titu predloži da Kosovo dobije status republike! Tito mu je lakonski i s popriličnom dozom nipodaštavanja odgovorio: „Mali, šta se petljaš u nešto što ne znaš... Gledaj svoja posla, to te se uopšte ne tiče!

Albanci već popustili

Azem Vlasi je nedavno izjavio za Glas da je „Brisel na potezu“ jer su Albanci već načinili sve moguće kompromise time što su popustili Evropi i prihvatili Ahtisarijev plan.

- Već smo prihvatili Euleks. Imamo plan o nadgledanoj nezavisnosti i nemamo razloga da pristajemo na neke uslove Srbije koji su motivisani potkopavanjem Ahtisarijevog plana. Neka se sada Brisel izjasni kakav Euleks hoće. Ahtisarijev ili pod tim novim uslovima iz Beograda. Svaki predlog koji zadovoljava Beograd samo da bi obesmislio kosovske institucija nam je neprihvatljiv. Jeremić je rekao da šest tačaka sahranjuje Ahtisarijev plan i neshvatljivo nam je da je, sem Rusije i Srbije, bilo ko, a naročito neko sa Zapada, za to zainteresovan. Neka SB UN zaseda kad hoće. I pre je zasedao. Ali nema odluke bez Prištine - kazao je Vlasi.

D. M.

Krajem osamdesetih godina Azem Vlasi izrasta je u jednog od najznačajnijih vođa separatističkog pokreta u južnoj srpskoj pokrajini. Ipak, dovoljno lukav, uvek se sakrivao iza najisturenijih jurišnika iz šiptarskih redova. U to vreme, separatizam je bio najizraženiji i najotvoreniji na Prištinskom univerzitetu. I kada su se državni organi Srbije i Jugoslavije spremali da podnesu krivične prijave i otvore detaljnu istragu protiv vođa separatizma, Slobodan Milošević, na čuvenom beogradskom mitingu, pred više od pola miliona ljudi čini istorijsku grešku. Na huk iz stotina hiljada grla „Uhapsite Vlasija“, valjda ponet emocijama i verom da čini u tom trenutku pravu stvar za Srbiju, govori: „Uhapsiću Vlasija“!

Ćorsokak

Jakom narodnom političkom naboju očuvanja nacionalnog identiteta i ponosa u kolevci srpstva - na Kosovu, tom rečenicom, direktno su sasečena krila radu istražnih organa i sve je od tog trenutka postala jedna duga i krajnje za Srbe neizvesna politička borba.

- Upravo zbog isključivo političkih razloga istražni organi nisu uradili ono zašta su imali dokaze jasne kao dan - prisećaju se tih vremena ondašnji čelnici MUP-a. - Slobodan je hapšenjem i potom brzim oslobađanjem Vlasija učinio da sve pređe na teren politike, a kasnije pod kišobran stranih sila. Niko tada nije mogao Slobodana da ubedi da čini strašnu grešku i da ne naseda na priče „beogradskih Šiptara“ koji, dole, na terenu nisu imali ama baš nikakvo uporište u svom narodu. Azem Vlasi je mudrim stavom preživeo sva ta vremena, ali je, kako tada, pred Titom - tako i sada ostao okoreli separatista kome je Beograd bio i ostao samo sredstvo do konačnog cilja.

Naravno, sada, posle dvadesetak godina - znamo kako se ona okončala i s koliko posledica, bar do sada, za srpski narod.

Da Srbi imaju barem D od drzave ovakvi teroristi bi odavno bili ohladjeni to bi bio posao za anti-teroristicke-jedinice koje bi takve nasli u misjoj rupi i likvidirale ga po kratkom postupku.

Posto Srbi nemaju drzavu a na celo ove smijurije od tzv. "drzave" Srbije onda ovakvi teroristi postaju ambasadori u jednoj od srbskih zemalja kao sto je CG.Fujjjjjjjj

A kako cete spreciti da ovog 'ambasadora' ne ubiju, kidnapuju, isteraju? Crna Gora je Srpska zemlja. Ovo mi lici na cisto samoubistvo.

E, bas da vidim mila kako ce cuvati azema!!!! Masala!!!!

Azem vlasi je izabran za buduceg ambasadora u Crnoj Gori koliko nam je poznato Crna G.i Kosovo su priznate EU.drzave.Zato su one za nas samo susedne drzave.Tu nema velike dileme.

Ne lupajte, nece mu ni dlaka faliti,

uzivace tamo, srati po Srbiji a nasi

mediji ce to objavljivati kao najudarnije

vesti.

bas bih se zacudio da bi u vasim komentarima izostanu reci mrznje kao sto su: ohladjeni,kidnapovani,likvidirani,srpske zemlje...barbarstvo...jer humanost za vas je nepoznata rec!

dokle cete ovako nastaviti bre bozji ljudi?Imali medju vas razumnih lidera?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.