Senzacija u Turskoj: Karšijaka osvojila nacionalni kup!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija u Turskoj: Karšijaka osvojila nacionalni kup!

Mali klub iz izmirskog vilajeta napravio dva čuda i osvojio prvi trofej još od 1987. godine, prenosi "Mocart sport".

 

Kakvo iznenađenje, kakav šok - košarkaši Karšijake su napravili pravu senzaciju, pošto su u finalu Kupa Turske savladali Anadolu Efes posle ogromne drame sa 66:65 (20:16, 15:19, 17:18, 14:12). Izabranici Urufa Sarike su tako napravili još jedno ogromno iznenađenje, pošto su u polufinalu savladali i drugog istanbulskog giganta - Fenerbahče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji predvodi Željko Obradović sa 82:73!

 

Ovo je prvi trofej za Karšijaku još od 1987. godine, kada je osvojila duplu krunu (titilu i Kup Predsednika), odnosno prvo finale još od 2005. godine, kada je poražena u Kupu Turske.

 

Sa druge strane, ekipa Efesa je takođe imala veliku priliku da dođe do prvog trofeja još od sezone 2008/09, kada je osvojila prvenstvo i Kup, ali silni milioni uloženi u klub ponovo se nisu isplatili. Obzirom da se klupa Vangelisa Angelua drma već neko vreme, a da je kao njegov zamenik viđen Dušan Ivković, moguće je da će do rotacije na trenerskoj poziciji doći mnogo ranije nego što se očekivalo.

 

Koliko ovaj istorijski trijumf znači navijačima Karšijake govori podatak da su navijači odmah po poslednjem zvuku sirene utrčali na teren i sa svojim miljenicima slavili u ekstazi.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Senzacija u Turskoj: Karšijaka osvojila nacionalni kup!

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Mali klub iz izmirskog vilajeta napravio dva čuda i osvojio prvi trofej još od 1987. godine, prenosi „Mocart sport“. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.