Senić: Cilj da se država povuče iz biznisa

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2012, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić: Cilj da se država povuče iz biznisa

Cilj Vlade Srbije je da se država povuče iz biznisa, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić.

Privatna inicijativa je ključ preporoda Srbije: Vlajko Senić  

Na predstavljanju ankete 1.000 preduzeća o vladinim reformama za bolje uslove poslovanja, koju je sprovela Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), on je rekao da je namera vlade da uloga države u biznisu bude neviljdiva i da do toga dođe u "nekom kratkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << periodu".

 

"Nije nam cilj da država ima sve veće i veće učešće u regulisanju, dozvolama, birokratiji i da se na taj način svojim angažovanjem ističe, već da bude nevidljiva kao što je slučaj u razvijenim zemljama", rekao je Senić.

 

Državni sektratar Ministarstva finansija je istakao da Vlada Srbije već preduzima korake za poboljšanje poslovnog ambijenta - modernizacija i reforma poreske administracije, ubrzavanje i pojednostavljivanje regulativa za građevinsko zemljište, koje predstavljaju naveću prepreku za dolazak investitora.

 

Senić je rekao da je za poslovanje i podizanje konkurentnosti preduzeća u Srbiji važno i donošnje novog budžeta za 2013. godnu i radikalna fiskalna konsolidacija, kao i izmene zakona o Narodnoj banci Srbije, o kojem danas rasprava Skupština Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.