Senatu upućen zakon o proširenju sankcija za Severni tok 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 23:50

Senatu upućen zakon o proširenju sankcija za Severni tok 2

Troje američkih senatora uputilo je Senatu nacrt zakona kojim se proširuju sankcije povodom gasovoda Severni tok 2, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu jednog od inicijatora Džona Barasa.

Prema saopštenju, američke sankcije se pre svega odnose na sve kompanije koje izdaju sertifikat za početak izgradnje Severnog toka 2.

U saopštenju stoji da se novim zakonom precizira da se američke sankcije odnose na plovila koja učestvuju u polaganju cevi, ko i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << one koji obezbeđuju ta plovila.

Dodaje se da se sankcije odnose i na sve koji obezbeđuju osiguranje, lučke usluge i usluge usidrenja tim plovilima, prenosi Tass.

Nacrt zakona Senatu su uputili senatori Ted Kruz, Džin Šahin i Džon Baraso.

Severni tok 2 podrazumeva dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara godišnje, koji će ići od Rusije za Nemačku preko Baltičkog mora.

Do sada je završeno 93 odsto gasovoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.