Senatori razgovarali i sa  poslanicima

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senatori razgovarali i sa poslanicima

Američki senatori Ron Džonson i Kris Marfi poručili su u razgovoru sa poslanicima Skupštine Srbije da je potrebno što pre obnoviti dijalog Beograda i Prištine i da samo kompromis može da dovede do rešenja.
To je novinarima nakon razgovora senatora sa pojedinim predstavnicima grupe prijateljstva parlamenata Srbije i SAD, na kojem se nisu pojavili predstavnici opozicije, preneo predsednik te grupe Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šormaz (SNS), koji je istakao i da "senatori ne razumeju bojkot dela opozicije".
Kako kaže Šormaz, nije bilo reči o radu parlamenta, osim što je senator Marfi rekao da bi bilo dobro da izveštaji "Fridom hausa" budu bolji u budućnosti i da srpsko društvo učini napor da medijska slika u Srbiji bude bolja.
Šormaz kaže da su poslanici sa senatorima razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine, da su im zvaničnici preneli da je potrebno što pre vratiti se za pregovarački sto, ali da su svesni da se to neće dogoditi pre izbora na Kosovu i formiranja vlade.
"Smatraju da je naš stav potpuno razuman, da se Srbija dobro postavila u celoj situaciji i da samo kompromis može da dovede do rešenja. Nisu ulazili u to kakvo rešenje može da bude", rekao je Šormaz.
Šormaz kaže i da su senatori tražili tokom boravka u Prištini da se ukinu takse, ali je ocenio da to niko neće uraditi u kampanji pred izbore.
"Mislim da Amerikanci nemaju nikakve veze sa uvođenjem taksi", rekao je Šormaz.
Rekao je da su i senatori i poslanici koji su prisustvovali sastanku izrazili žaljenje što se nije pojavio nijedan od opozicionih poslanika, iako je neke od njih, kako je rekao, na sastanak pozvala američka ambasada u Beogradu.
"To je skandal i nepoštovanje senatora, Kongresa, SAD", rekao je Šormaz i dodao da je on, kao predsednik grupe, pozvao predstavnike stranaka u odnosu na broj njihovih poslanika u parlamentu, a da je, prema njegovim saznanjima, američka ambasada pozvala Zorana Živkovića (Nova stranka) i Miroslava Aleksića (Narodna stranka).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.