Senator SAD: Putine, dosta je

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator SAD: Putine, dosta je

Uticajni američki senator Lindzi Grem rekao je da će sankcije, koje podržavaju dve najveće partije u SAD, "teško pogoditi Rusiju, posebno Putina kao pojedinca".

Republikanski senator je u letonskoj prestonici rekao da će Kongres SAD ispitati umešanost Rusije u američke izbore, mada nije izneo detalje o mogućim sankcijama.

Američke obaveštajne službe su saopštile da se Rusija mešala u izbore kako bi pomogla pobedu republikanskog kandidata Donalda Trampa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Grem je rekao da "Rusija pokušava da slomi demokratije širom sveta" i dodao da je Letonija "konstantno bombardovana ruskom agresijom i mešanjem".

On je na konferenciji za novinare rekao da je "vreme da Rusija razume da je dosta".

Grem obilazi baltičke države zajedno s republikanskim senatorom Džonom Mekejnom i demokratkinjom Ejmi Klobušar, a potom idu u Ukrajinu, Gruziju i Crnu Goru. Grem je kao i Mekejn oštar kritičar Putina i njih dvojica su takođe kritikovali Trampa, koji želi da poboljša odnose s Rusijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki senator optužio Putina da uništava demokratiju!

Izvor: BKTV News, 28.Dec.2016

Američki senator Lindzi Grem danas je rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da slomi demokratiju širom sveta...Američki senator Lindzi Grem rekao je da će sankcije, koje podržavaju dve najveće partije u SAD, "teško pogoditi Rusiju, posebno Putina kao pojedinca"...Republikanski senator...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.