Senat SAD: U Srbiji postoji ruski maligni uticaj

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat SAD: U Srbiji postoji ruski maligni uticaj

Srbija je važna država regiona, imajući u vidu geografski položaj i komplikovanu nedavnu istoriju posle raspada Jugoslavije, ali nema sumnje da se suočava sa pritiscima "sedenja na dve stolice" i bez značajne odbrane, ruska propaganda će nastaviti da ima uticaj na javno mnjenje, navodi se u izveštaju američkog Senata.

Ruski maligni uticaj na Srbiju manifestuje se kroz kulturne veze, propagandu, energetiku i jačanje saradnje u oblasti odbrane, veze sa pravoslavnom crkvom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i zajedničku slovensku kulturu, navodi se u izveštaju koji se nalazi pred Senatom SAD i naziva "Putinov asimetrični napad na demokratiju u Rusiji i Evropi: Posledice po nacionalnu bezbednost SAD".

Želja Srbije da održi dobre odnose i sa EU i sa Rusijom ogleda se u javnom mnjenju, ali ona nije održiva, jer dublja integracija u EU podrazumeva donošenje odluka koje su protiv interesa Rusije. Vlada Srbije učinila je malo da se pripremi za takav razvoj događaja i preduzela je nekoliko slabih koraka da se odbrani od ruskog malignog uticaja, ističe se u izveštaju.

Komentarišući izveštaj senata SAD-a, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da takvi izveštaji vode produbljivanju problematike dijaloga, te dodala da Rusija nikada nije pokretala negativna pitanja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senat SAD: Ruski maligni uticaj u Srbiji

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2018

"Srbija je važna država regiona, imajući u vidu geografski položaj i komplikovanu nedavnu istoriju posle raspada Jugoslavije, ali nema sumnje da se suočava sa pritiscima "sedenja na dve stolice" i bez značajne odbrane, ruska propaganda će nastaviti da ima uticaj na javno mnjenje", navodi se u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.