Seljaci protiv Kusturice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seljaci protiv Kusturice

MOKRA GORA - Meštani sela na Mokroj Gori održali su skup na kojem su izrazili svoje protivljenje odluci države o proširenju Parka prirode Mokra Gora sa kojeg su upućivali i pretnje Emiru Kusturici, pišu beogradske "Večernje novosti".

Prema istom izvoru, u Domu kulture u Kremnima organizovan je sastanak na kojem je oko 300 seljana iz Kremana, Bioske, Stapara i Vrutaka, izrazilo svoj bes zbog toga što je posle uredbe države o proširenju Parka prirode zaštićena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblast obuhvatila i njihova imanja.

Ne navodeći ime ni jednog od učesnika, list piše da se skup umesto diskusije o proširenju Parka prirode Mokra Gora pretvorio "u najavu puča protiv proslavljenog reditelja".

"Ako Kusturica „pod moju prćiju" stavi tablu „Pod zaštitom države", ima da je spalim. Imam ja i pištolj!", rekao je jedan od učesnika skupa.

Drugi učesnik ocenio je da, kako tvrdi list, "treba uzeti mitraljez i smaći nerijatelja".

Glas razuma trećeg govornika, koji je ocenio da je dobro što je država stavila zemljište pod zaštitu, ali i upozorio na apsurd zabrane da teraju stoku na ispašu, prisutni su ugušili povicima kako mora da se radi o "predstavniku Kusturice".

List navodi da je na kraju skupa, ipak, dogovoreno da bude formirana radna grupa koja će pokušati da reši probleme sa vlastima.

Kusturica je izjavio da gradnja u Parku prirode Mokra Gora nije zabranjena.

"Mi samo dajemo mišljenje koje se odnosi na estetiku. O dobijanju dozvola, brinu državni organi. Nisam se ja ovde raširio, već država koja štiti prirodu. Uz 100 novih vikendica ide isto toliko septičkih jama", naglasio je Kusturica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.