Selaković sutra sa predsednikom Irana

Izvor: B92, 17.Apr.2021, 22:39

Selaković sutra sa predsednikom Irana

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković nastavlja sutra zvaničnu posetu Iranu, a drugog dana boravka u Teheranu sastaće se sa predsednikom Rohanijem.

Selaković će sutra u sklopu dvodnevne posete Iranu razgovarati i sa predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom, a planiran je i sastanak sa ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem.

Šef srpske diplomatije danas je razgovarao sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom o daljem razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilateralne saradnje, a naročito potencijalima za razvoj saradnje u ekonomiji.

Potpisali su i Sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

"Na sastanku je bilo prilike da razgovaramo o različitim vidovima saradnje koja donosi obostranu korist, kako privredi i narodu Srbije, tako i privredi i narodu Irana", rekao je Selaković, ističući da je bilo dosta zajedničkih tema.

On je iskoristio ovaj susret i da zahvali Iranu na principijelnoj i kontinuiranoj podršci oko pitanja koje je za Srbiju od državne važnosti, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Podsetio je da Iran svojom pozicijom u međunarodnim organizacijama podržava Srbiju u naporima da zaustavi Prištinu kada je zainteresovana da postane članica određenih međunarodnih organizacija.

Kazao je da je posebna pažnja na sastanku bila posvećena onome što su potencijali i prilike za razvoj ekonomske saradnje, naročito kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija, ali i mnoge druge oblasti života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Podrška Irana u vezi sa KiM, poljoprivreda velika šansa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 01:41

Između Srbije i Irana postoje veoma ozbiljni politički odnosi, koje treba preneti i na polje ekonomske saradnje, u različitim oblastima, a naročito u sferi poljoprivrede, i to je nešto što naša država treba da iskoristi na najbolji način, poručio je danas ministar Nikola Selaković, nakon niza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbija želi unapređenje poljoprivredne saradnje sa Iranom

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2021

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas iranskom ministru poljoprivrede Kazemu Havaziju da Srbija želi unapređenje poljoprivredne saradnje sa Iranom. foto: agencije Selaković je istakao da bi sastanci koje je juče i danas imao u Teheranu trebalo da predstavljaju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.