Selaković sa kolegom iz Azerberdžana o poljoprivredi, energetici i transportu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2022, 14:44

Selaković sa kolegom iz Azerberdžana o poljoprivredi, energetici i transportu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, koji je ujedno i kopredsedavajući Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju i trgovinu Srbije i Azerberdžana, razgovarao je danas sa ministrom rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahilom Babajevim, saopštilo je Ministarstvo rada.

Kako je navedeno, tokom video sastanka, dva ministra su ukazala da je predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu prilika da se konkretizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnja u oblasti poljoprivrede, energetike i transporta, kao i da se definišu nove oblasti razmene iskustva i međusobne podrške.

Oni su istakli da je bilateralna saradnja Srbije i Azerbejdžana na najvišem političkom nivou, što je osnova za blisku saradnju u oblasti svakog resora.

Kao najvažniju oblast međusobne saradnje, ministri Selaković i Babajev su istakli oblast energetike, pre svega u gasnom sektoru i energetskoj tranziciji.

Podseća se da je ove godine potpisan i sporazum između Vlade Azerbejdžana i Vlade Srbije o saradnji u oblasti energetike i rudarstva, a u narednom periodu, izgradnjom gasne interkonekcije sa Bugarskom, biće omogućeno da Srbija dobija gas od Azerbejdžana.

Takođe, dva ministra su navela da se aktivno razgovara i o uspostavljanju prenosnih kapaciteta i tehničkim mogućnostima isporuke električne energije iz Azerbejdžana u Srbiju.

Govoreći o dosadašnjoj saradnji, ministri su naveli da se posebna pažnja mora posvetiti poljoprivredi, uzimajući u obzir postojeće resurse i kapacitete obe države.

Kada je reč o transportu, sa strane Azerbejdžana je iskazana inicijativa za uspostavljanjem direktnih letova između Beograda i Bakua.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razvoj saradnje sa Azerbejdžanom u oblasti poljoprivrede i energetike

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Dec.2022

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministar rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahil Babajev ocenili su danas da će predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu biti prilika za konkretizaciju saradnje u oblasti poljoprivrede,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.