Selaković odbacuje optužbe DS-a o pravosuđu

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković odbacuje optužbe DS-a o pravosuđu

Tužno je i žalosno da oni koji su ostavili lom u srpskom pravosuđu sada nekog kritikuju, kaže ministar pravde Nikola Selaković i odbacuje optužbe DS-a na rad pravosuđa.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković najavio je večeras da će zatražiti nadzor nad tri sudske odluke koje su uznemirile javnost, među kojima i one u slučaju Mihalja Kertesa. Selaković je odbacio optužbe DS-a da je aktuleno pravosuđe odgovorno za njihovo donošenje.

Selaković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naveo da će zatražiti nadzor nad odlukama u slučajevima Mihalja Kertesa, suđenju za pogibije u diskoteci "Kontrast" u Novom sadu i za ubistvo manekenke Vladislave Červenko u Novom Sadu.

Ministar je istovremeno, na vanrednoj konferenciji za novinare, odbacio optužbe DS-a, istakavši da je tužno i žalosno da oni koji su "ostavili krš i lom" u srpskom pravosuđu sada nekog kritikuju.

Specijalni sud u Beogradu danas je izrekao presudu kojom je zbog apsolutne zastarelosti odbio optužbe protiv bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa zbog iznošenja državnih para na Kipar.

Suđenje okrivljenima za požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast", u kome je život izgubilo šest mladih ljudi, počinje iz početka, a danas se u Višem sudu u Novom Sadu održava pripremno ročište ponovljenog suđenja.

Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca, pa će Darijanu Musiću optuženom za ubistvo Vladislave Červenko biti ponovo suđeno pred Višim sudom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.