Selaković: Suvim šljivama u svet

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2013, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Suvim šljivama u svet

Suva šljiva je proizvod kojim se Srbija probijala u svetu pre više od jednog veka, izjavio je u petak ministar pravde Nikola Selaković i dodao da su još pre 100 godina najveći izvozni poslovi pravljeni upravo sa suvim šljivama, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

Nikola Selaković: Osečina izgradila moderan i nov imidž i identitet kao gradić šljiva

 

Selaković je na otvaranju Sajma šljiva u Osečini objasnio da tradicija sa sobom ne donosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << samo nešto što je staro ili samo sećanje na prošlost, nego da, naprotiv, "tradicija može da ukazuje na nešto što je večito mlado i nešto što može da bude jedan od simbola modernizacije i razvoja".

Ministar pravde je rekao da je Sajam šljiva u Osečini "poučna manifestacija" i za mnoga druga mala mesta, jer je taj gradić uspeo da za samo osam godina, koliko se manifestacija održava, izgradi "jedan svoj moderan i nov imidž i identitet kao gradić šljiva".

"Iz ovog kraja nažalost, najviše se izveze suvog ili sirovog voća, a najmanje prerađenih proizvoda i zato je možda ovo prava prilika da insistiramo upravo na prerađivačkoj industriji, gde je dodata vrednost mnogo veća i gde će prihodi od izvoza za našu privredu i celokupnu našu državu biti mnogo veći", istakao je Selaković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.