Selaković: Smena Mesarović na osnovu odluke USS

Izvor: Press, 25.Jan.2013, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Smena Mesarović na osnovu odluke USS

Selaković je za današnje "Novosti" rekao da je reagovao na na osnovu propisa i zakona i da odluka USS mora da se poštuje, napominjući da je Mesarović imenovana pre nego što su izabrane sudije tog suda.
      On je odbacio tvrdnje da u toj odluci ima političkog revanšizma.
      "Nema ni govora o političkoj smeni i revanšizmu. Da je nekome bilo stalo do revanšizma, smenjivali bismo ljude prvog dana po dolasku na vlast", kazao je ministar.
      Visoki savet >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sudstva odlučio je na jučerašnjoj sednici da predloži Narodnoj Skupštini da donese odluku o prestanku funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nate Mesarović, jer je Ustavni sud utvrdio da odredba zakona po kojo je izbrana na tu funkiciju nije u skladu sa Ustavom.
    VSS je na jučerašnjoj vanrednoj sednici, na predlog ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića, a povodom Odluke Ustavnog suda, odlučio da uputi taj predlog Skupštini, saopšteno je iz VSS.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Stigao predlog za smenu Nate Mesarović

Izvor: Akter, 25.Jan.2013

U Skupštinu Srbije stigao je predlog Visokog saveta sudstva kojim se predlaže da parlament po hitnom postupku donese odluku o prestanku funkcije Nate Mesarović nakon što je Ustavni sud utvrdio da odredba zakona po kojoj je izbrana na tu funkciju nije u skladu sa Ustavom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.