Selaković: Ponašanje Rame je minus za Albaniju

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ponašanje Rame je minus za Albaniju

Domaćinskim prijemom albanskog premijera Edija Rame, koji je svojim istupanjem napravio diplomatski skandal u sred Beograda, Srbija je pokazala da je pružila ruku i pokazala da je spremna za saradnju, čak i sa onima za koje nas ne vezuju lepe stvari, izjavio je večeras ministar pravde Nikola Selaković.

Ta ruka je na neki način odbačena i naravno da to nećemo zaboraviti, rekao je Selaković, koji je uveren da će se "ovo što se danas desilo u Beogradu jednoga dana knjižiti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao debeo minus Albaniji, a ne Srbiji".

Ovo je, prema njegovim rečima, bila poseta pod lupom međunarodne javnosti koja je mogla da vidi da Srbija nije ta koja je povukla loš potez.

"Mislim da na sve to treba da gledamo na taj način, koliko god da osećamo gorčinu zbog onog što nam se danas dogodilo usred Beograda", rekao je Selaković u emisiji Aktuelno TV Pink.

Upitan šta će biti sa danas dogovorenim projektima i sporazumima, ministar pravde je odgovorio da njih nije moguće jednostrano realizovati, te da treba sačekatii i videti kako će proteći ostatak posete Edija Rame, koji sutra boravi u Preševu.

"Naravno, ne možemo da se pravimo kao da se ništa nije dogodilo", rekao je Selaković i dodao da mu nije poznato da li se nešto promenilo u program te posete.

Na pitanje da li očekuje da će atmosfera u Preševu biti drugacija, ministar je kazao:

"Mi u Beogradu treba da ostanemo prisebni i mudri, a da li će provokacija biti: svakako će ih biti. Bilo ih je u pokušaju i pre realizacije ove posete. Treba da budemo svesi da na Balkanu političku igru treba igrati drugacije nego na nekim drugim teritorijama".

Selaković je napomenuo da je ovo trusno područje, a Albanci mlada, potentna nacija koja želi mnogo.

Istakavši da se premijeru Srbije takvo ponašanje nikako ne bi tolerisalo, Selaković je rekao da je Srbija uprkos svemu pokazala rešenost da sarađuje sa Albanijom na poljima gde je to moguće, te da nijednim potezom nismo dali povoda se ovako nešto dešava.

"Ovakvi događaji samo treba da nam ukažu koliko moramo da se čuvamo, da čuvamo svoju državu i da pokažemo da se u Srbiji nije promenila samo retorika već je promenjena politika. Srbija je pozicionirana kao stabilna država u ovom delu Evrope", rekao je Selaković.

Ali, Srbija će, prema njegovim rečima, čuvanjem svoga ja i opstajanjem na političkom kursu biti iznad svih ostalih.

"Uveren sam da je to dobar put, da se vratimo na ono što smo bili pre 100 godina kada smo bili miljenik Evrope”, rekao je ministar pravde.svom poslu.

"To su sve osobine koje, nažalost, izumiru. Plašim se šta će biti sa nama kada odu svi ti ljudi iz stare garde", rekla je ona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.