Selaković: Ozbiljni dokazi da se na Vučića spremao atentat

Izvor: B92, 03.Feb.2022, 18:46

Selaković: "Ozbiljni dokazi da se na Vučića spremao atentat"

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je svako ko sa ironijom i podsmehom govori o organizaciji atentata na Vučića nije dobronameran.

On je gostujući u emisiji "Fokus" na tv B92 rekao da je svaka vrsta ismevanja teme organizovanog atentata na Vučića politički maliciozna ili neozbiljna, te da svako ko tako misli nije dobronameran ni prema Vučiću ni prema Srbiji.

Selaković je podsetio da je Srbija zemlja u kojoj je nažalost mafija ubila visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnika, premijera.

"U ovoj situaciji imamo da smo od zemlje članice EU dobili ozbiljne podatke koji ukazuju na to da je protiv Vučića organizovan atentat. Hvala bogu, nije došlo ni do kakve realizacije, ali imajući u vidu da je Aleksandar Vučić potpuno promenio Srbiju, imajući u vidu Kosovo i Metohiju, da li mislite da bi 2008. bilo ko pokušao da progašava nezavisnost Kosova, da smo mi imali Aleksandra Vučića kao predednika Republike", upitao je on.

Kako je rekao, tada je Srbija bila "na kolenima", te da je reč o planovima za atentat na državnika koji je uspeo da od Srbije načini zemlju u poletu privrednog razvoja, faktor mira i stabilnosti u regionu i koja prestiže rapidno svoje susede u nivou ekonomske razvijenosti, potencijal za dalji razvoj i napredak.

"Da li mislite da bi nestala Kraljevina Jugoslavija kao mehur od sapunice da fašisti na vreme nisu izvršili atentat na kralja Aleksandra? Sigurno da ne bi, tako vam je i ovde situacija", rekao je Selaković.

Za Vučića je rekao da je on simbol oporavka onoga za čime uvek žudimo, da budemo uvaženi član međunarodne zajednice, te da takva Srbija odgovara samo svom narodu.

"Mi o tome ne govorimo tek tako, već kao ozbiljna država sa veoma ozbiljnim dokazima koji postoje, a koje smo ih dobili od kredibilnih izvora", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.