Sekvensiranje genetičkog koda kralja Ričarda III

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekvensiranje genetičkog koda kralja Ričarda III

Šekspir ga je ovekovečio kao zlog grbavca, a britanski stručnjaci se sada pripemaju da sekvensiranjem njegovog DNK sačuvaju njegov genetski kod za buduće naraštaje.

Naučnici veruju da će mapiranje genoma Ričarda III, čiji su posmrtni ostaci pronađeni 2012. u Lesteru ispod jednog parkinga, otkriti ne samo boju kose i očiju nekadašnjeg engleskog vladara, već i od čega je bolovao i informacije o njegovim precima.

Vođa projekta, Tjuri King sa Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Lesteru, izjavio je da će sekvensiranje genoma Ričarda III pomoći istraživačima ne samo da nauče nešto o ovom kralju, već i o tome kako nas DNK identifikuje i ukazuje na našu prošlost i budućnost.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.