Seksistički plakati u zagrebačkim tramvajima

Izvor: Beta, 03.Jan.2019, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksistički plakati u zagrebačkim tramvajima

U zagrebačkim tramvajima pojavili su plakati kojima se seksistički objašnjava kako alkohol utiče na žene, upozorile su danas hrvatske opozicione stranke.Na plakatu, čiji je sadržaj preplavio društvene mreže, piše da alkohol kod žena "dovodi do neopreznog upuštanja u polne odnose s nepoznatim osobama", dok kod muškaraca "povećava polnu želju, ali smanjuje polnu moć i erekciju što rezultira gubitkom samopouzdanja".Plakat je izradjen u saradnji Gradske kancelarije za zdravstvo i udruženja Centar za edukaciju, savetovanje i lični razvoj.Njegov sadržaj osudile su gradske organizacije SDP i HNS koje su ocenile da se plakatima grubo vredja dostojanstvo žena.Iako je cilj plakata da ukaže na štetnost alkohola kod mladih, ove stranke su istakle da je to izvedeno na neprihvatljiv način i da "predstavlja demonstraciju seksizma i školski je primer promovisanja rodnih stereotipa".Oni su pozvali na uklanjanje spornih plakata i izvinjenje gradonačelnika Milana Bandića.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SKANDALOZNO! ALKOHOL NAVODI ŽENE NA SEKS SA NEPOZNATIM OSOBAMA: Građani pobesneli zbog seksističkih plakata izlepljenih po zagrebačkim tramvajima! (FOTO)

Izvor: Kurir, 03.Jan.2019

ZAGREB - U zagrebačkim tramvajima pojavili su plakati kojima se seksistički objašnjava kako alkohol utiče na žene.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.