Seks žene baca u depresiju

Izvor: Kurir, 14.Nov.2012, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks žene baca u depresiju

Osećaju se melanholično, razdražljivo i imaju potrebu da plaču

Nova studija donosi sasvim iznenađujuće rezultate koji pokazuju da se čak svaka treća žena posle seksa oseća depresivno, a umesto osećaja zadovoljstva velik broj njih preplavljuje osećaj teskobe i imaju želju za plakanjem i osećaju se razdražljivo.

U studiji u kojoj je učestvovalo 200 mladih žena otkriveno je da se čak njih 33 odsto posle seksa oseća depresivno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a naučnici sada nastoje da otkriju razloge.

"U normalnim okolnostima razdoblje neposredno posle seksa izaziva osećaj blagostanja popraćeno fizičkim i psihičkim opuštanjem. Međutim neki ljudi nakon seksa osećaju se melanholično, teskobno, razdražljivo i osećaju želju za plačem.

Svako zamišlja seks kao prijatno iskustvo, ali mnogi seks  doživljavaju potpuno drugačije", rekao je autor studije Robert Švejcer sa Kvinslend instituta. Naučnicima još uvek nisu poznati uzroci tih negativnih osećaja, a žene koje se osećaju melanholično nakon seksa tvrde da ti negativni osećaji nemaju veze s njihovim osećajima prema partneru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.