Seka Sablić kao Gospođa Roza u „Šumadiji”

Izvor: Politika, 19.Okt.2014, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seka Sablić kao Gospođa Roza u „Šumadiji”

BEOGRAD – Pozorišna predstava „Gospođa Roza”, u kojoj naslovnu ulogu igra Jelisaveta Seka Sablić, biće izvedena na sceni „Palas Šumadija” na Banovom Brdu, najavio je Centar za promociju kulture, umetnosti i dizajna Artie.

Predstavu je režirao Stefan Sablić, koji je adaptirao istoimeni roman pisca Romana Garija. U glumačkom ansamblu su Mladen Andrejević, Bojan Dimitrijević i dečak Miloš Klanšček

Prema rečima reditelja, ova predstava, koja je već igrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na više scena u Srbiji i Hrvatskoj, priča o lepoti emocija na koju je savremeni čovek zaboravio, prikazuje dramu, pa i tragediju koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa.

Priča se temelji na večitoj mržnji koja potiče od različitosti vere, rase, boje kože… Gospođa Roza je bivša prostitutka, Jevrejka koja je preživela Aušvic i koja posle Drugog svetskog rata pomaže devojkama koje se bave prostitucijom tako što prihvata njihovu decu.

Roza to radi iako sama živi u bedi, boreći se svakodnevno za hleb koji će im podeliti. Ne primećujući da radi nešto posebno, ona završava svoj život sa srcem ispunjenim ljubavlju za decu koju je podigla, a posebno za malog muslimana u koga upire poslednji pogled i snagu želeći da on postane dobar i častan čovek, navodi se u najavi.

Tanjug

objavljeno: 19/10/2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.