Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiu podneo ostavku

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu podneo je danas ostavku na tu dužnost jer je Ustavni sud ocenio da je prekršio Ustav ostankom na funkciji predsednika Demokratskog saveza Kosova. Sejdiu je odluku saopštio na konferenciji za novinare u Prištini. Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta. Sejdiu je drugi put izabran za predsednika Kosova početkom januara 2008. godine. Mandat kosovskog ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fatmir Sejdiu podnio ostavku

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Sep.2010

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu podnio je danas ostavku nakon sudske odluke da je prekršio ustav, time što je ostao na funkciji lidera Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.